استان اصفهان با آثار و ابنیه تاریخی فراوان و بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی و حدود یک میلیون کارگر، یکی از قطبهای صنعتی و گردشگری کشورمان به حساب میآید و فرصتهای استخدام و کاریابی اصفهان در این صنایع بیشتر از بقیه است. این استان بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و سهم آن در صنعت کشور ۱۱%، در بخش سرمایه گذاری ۱۰% و سهم آن در اشتغال صنعتی ۸% بوده است.
استان اصفهان و به خصوص مرکز آن یعنی شهر اصفهان یکی از قطب اصلی گردشگری و توریسم در کشور است. بخش زیادی از نیروی کار این استان در بخش خدمات و در کسبوکارهایی مثل هتلداری، آژانسهای مسافری و ... فعالیت دارند.
استان اصفهان با آثار و ابنیه تاریخی فراوان و بیش از ۹ هزار واحد صنعتی و تولیدی و حدود یک میلیون کارگر، یکی از قطبهای صنعتی و گردشگری کشورمان به حساب میآید و فرصتهای استخدام و کاریابی اصفهان در این صنایع بیشتر از بقیه است. این استان بیش از ۵ میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت دارد و سهم آن در صنعت کشور ۱۱%، در بخش سرمایه گذاری ۱۰% و سهم آن در اشتغال صنعتی ۸% بوده است.
شهر اصفهان از دیدنیترین شهرهای ایران است که آثار باستانی متعددی دارد. این شهر سالانه میزبان میلیونها گردشگر داخلی و خارجی است. البته توریسم تنها منبع درآمد این استان نیست. استان اصفهان تا دلتان بخواهد معدن دارد و میزبان صنایع عظیمی مثل ذوبآهن اصفهان و فولاد مبارکه سپاهان است.
در این مقاله میخواهیم وضعیت استخدام و اشتغال را در استان اصفهان بررسی کنیم.
بررسی نرخ بیکاری جوانان ۱۵ الی ۲۴ ساله نشان میدهد که ۲۳٫۶ درصد از این جمعیت، بیکار بودهاند. البته این شاخص در بین زنان نسبت به مردان و در نقاط شهری به نسبت نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند نرخ بیکاری جوانان ۱۵-۲۴ ساله نشان میدهد که این رقم به نسبت زمستان ۹۸ حدود ۲٫۱ درصد کاهش داشته است.
بیکار: به افراد ۱۵ ساله و بیشتر که شرایط زیر را داشته باشند بیکار گفته میشود:
بر طبق آمارهای به دست آمده، نرخ بیکاری استان اصفهان از ابتدای دولت یازدهم در سال ۹۲ با کاهش ۲٫۸ درصدی نسبت به سال قبل مواجه بوده و به ۱۰٫۹ درصد رسیده است. اما در سه سال بعدی روند افزایش پیدا کرده و به ترتیب در سالهای ۹۳، ۹۴ و ۹۵ به مقدار ۱۲٫۴، ۱۳٫۸ و ۱۴٫۶ افزایش پیدا کرده است. این نرخ از سال ۹۶ خوشبختانه روند نزولی پیدا کرد و به ۱۴٫۴ درصد رسید و در خلال سالهای ۹۷ و ۹۸ توانست این روند کاهشی را ادامه دهد و به ترتیب به ۱۳٫۸ و ۱۰٫۷ درصد رسید.
لازم به ذکر است سهم فعالان اقتصادی در بخش کشاورزی و صنعت در زمستان ۹۹ به نسبت مشابه سال قبل به ترتیب ۰٫۲ و ۲٫۱ درصد افزایش داده است؛ اما سهم شاغلان در بخش خدمات با .۳ درصد کاهش و افت همراه بوده است.براساس آمار به دست آمده در زمستان ۱۳۹۹، سهم فارغ التحصیلان آموزش عالی از کل شاغلان برابر با ۲۵٫۳۳ درصد بوده که این سهم در بین زنان به نسبت مردان و در نقاط شهری به نسبت نقاط روستایی بیشتر بوده است. بررسی روند تغییرات این شاخص نشان میدهد که این شاخص نسبت به سال گذشته ۰٫۲ درصد افزایش داشته است.
با بررسی نرخ بیکاری در استان اصفهان و مقایسه آن با میانگین کشوری به این نتیجه میرسیم که نرخ بیکاری استان اصفهان با فراز و نشیبهای میانگین کشوری همسو بوده و ابتدا روند افزایشی و بعد کاهشی داشته است. با این حال، از نظر رقم و درصد، میتوانیم بگوییم که نرخ بیکاری اصفهان بالاتر از میانگین کل کشور بوده است.
همچنین بررسی وضعیت اشتغال در بخشهای عمده اقتصادی نشان میدهد که برخی بخشها بیشترین سهم اشتغال و فعالیت اقتصادی را به خود اختصاص دادهاند. به این ترتیب، بخش خدمات با ۵۰٫ درصد بیشترین میزان اشتغال را به خود اختصاص میدهد و در ردههای بعدی، بخش صنعت با ۳۳۳٫۸ درصد و بخش کشاورزی با ۱۵٫۸ درصد قرار میگیرند.
بر ای پیدا کردن شغل در شهر اصفهان میتوانید به یک سایت کاریابی مثل جاب ویژن به نشانی www.jobvision.ir مراجعه کنید.
به گفته آقای لعلی، معاون آمار و اطلاعات سازمان مدیریت و برنامهریزی استان اصفهان با اشاره به تاثیر کرونا بر وضعیت استخدام و کاریابی اصفهان گفت: شیوع بیماری کرونا و لزوم فاصله گذاری اجتماعی به ویژه باعث رکود مشاغل خدماتی در بخشهای گردشگری و رستورانها شده است.
نسبت اشتغال و استخدام اصفهان در بهار ۹۹ نیز نسبت به مدت مشابه در سال گذشته با کاهش همراه بود و از ۴۱٫۲ به ۳۶٫۳ درصد رسید. لازم به ذکر است منظور از نسبت اشتغال، نسبت جمعیت جمعیت شاغل بالای ۵ سال به کل جمعیت در سن کار است.
این بخش با سهم ۴۵٫۴% در اشتغالزایی استان اصفهان به چهار گروه اصلی تقسیم میشود: اصناف، بازرگانی، گردشگری و ساختمان. از مهمترین رستههای صنفی میتوان به صنایع دستی، صنایع ماشین کاری و فلزتراشی، فناوری اطلاعات، گز و شیرینی سنتی اصفهان و حمل و نقل بار جادهای اشاره کرد.
اصفهان یکی از شهرهای تاریخی کشورمان است و در حال حاضر آثار تاریخی فراوانی از دوره صفویه در این شهر به جای مانده است. این شهر یکی از قطبهای گردشگری کشورمان است و سالانه گردشگران داخلی و خارجی فراوانی را به خود جذب میکند. رونق گردشگری در این شهر و استان باعث به وجود آمدن فرصتهای شغلی متعددی در این حوزه شده و نقش مهمی در افزایش کاریابی و استخدام اصفهان داشته است.
علاوه بر صنعت گردشگری، اصفهان از گذشته به عنوان استانی صنعتی شناخته میشده و به خاطر مرکزیت استان اصفهان در کشور و ضریب بالای ایمنی برای سرمایه گذاری باعث شکل گیری صنایع مختلفی در این منطقه شده است. در حال حاضر استان اصفهان به خاطر وجود صنایع بزرگ و مهمی مثل فولاد، پالایشگاه، پتروشیمی، سیمان و انرژی هستهای سهم بالایی در صنعت کل کشور دارد. این بخش با سهم ۴۳٫۷% از اشتغال کل استان، جایگاه اصلی در ایجاد فرصتهای شغلی و استخدام و کاریابی اصفهان دارد.
برای آشنایی بیشتر با وضعیت استخدام در استان اصفهان، کلیک کنید.