جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

10 نرم افزار پرکاربرد در رشته گرافیک

شغل طراح و گرافیست یکی از مشاغل جذاب و خلاقانه است که نیازمند مهارت‌های مختلفی است. یکی از مهم­ترین مهارت‌ها در این زمینه، کار با نرم‌افزار است؛ به طوری که در تمام آگهی‌های استخدامی گرافیست، مهارت کار با نرم‌افزار ذکر شده و جزء جدا نشدنی این رشته محسوب می‌شود.

به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله، به معرفی 10 تا از پرکاربردترین این نرم‌افزارها بپردازیم تا شما هم با این شغل جذاب بیشتر آشنا بشوید. پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.

1) Adobe Photoshop

اگر با دنیای نرم‌افزار غریبه نباشید، حتما نام شرکت ادوبی به گوشتان خورده است. این شرکت آمریکایی، سازنده نرم‌افزارهای کامپیوتری است که عمده فعالیتش در زمینه تولید نرم‌افزارهای طراحی و گرافیک است. بسیاری از نرم‌افزارهای گرافیک کاربردی و مهم توسط این شرکت ساخته می‌شود. شاید بتوان معروف‌ترین نرم‌افزار این شرکت را فتوشاپ دانست.

در حال حاضر، فتوشاپ یکی از محبوب‌ترین نرم افزارهای طراحی به شمار می‌رود و توسط میلیون‌ها طراح گرافیک در دنیا برای طراحی بنر، پوسترهای تبلیغاتی و هنری، طراحی وب‌سایت یا لوگو و مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی در بعضی آگهی استخدام برای مشاغل دیگر مثل تولید محتوا نیز آشنایی با فتوشاپ مزیت محسوب می‌شود.
یکی از مزایای فتوشاپ این است که هر کس با هر سطح آشنایی می‌تواند از این نرم افزار محبوب استفاده کند؛ از ادیت و ویرایش ساده و تغییر سایز تصاویر تا خلق طراحی‌های پیچیده و هنری از جمله امکانات این برنامه هستند. برخی از امکانات کاربردی این نرم افزار عبارت‌اند از:

·         کراپ یا قیچی کردن عکس و تصویر، rotate یا چرخاندن عکس

·         پاک کردن و حذف هرگونه blemish و نقطه و لکه از تصویر

·         کنترل و افزایش یا کاهش رنگ‌های تصویر

·         امکان افزودن و انتخاب فیلتر به عکس

·         پشتیبانی از نسخه RAW

مزایای فتوشاپ

·         محیط کاربرپسند

·         امکان طراحی سه بعدی

·         ویرایش ویدیو و ساخت انیمیشن

·         نسخه‌ موبایل نرم افزار (با امکانات کمتر)

معایب فتوشاپ

·         سنگین بودن برنامه اشغال فضای نسبتاً زیاد در حافظه و رم

·         به دلیل پیکسلی بودن برای طراحی لوگو و کاراکتر و چندان مناسب نیست.

2) Adobe Illustrator

ایلوستریتور اولین و مهم‌تری نرم افزار مورد توسط طراحان گرافیک است و هر شخصی که می‌خواهد برای استخدام به عنوان گرافیست رزومه ارسال کند، می‌بایست کار با آن را فرابگیرد. این نرم افزار کاربردی بیش از هر چیز برای ادیت تصاویر وکتور به کار می‌رود و با استفاده از آن می‌توان انواع تصاویر هنری، آیکون، پوستر، بیزنس کارت یا تصاویر بیلبورد را طراحی کرد. رابط کاربری عالی و امکانات ویژه‌ای که در اختیار طراحان قرار می‌دهد نقاط قوت این نرم افزار کامپیوتری به شمار می‌رود. هرچند فرآیند یادگیری نسبتاً طولانی و فضای زیادی که در حافظه و رم کامپیوتر اشغال می‌کند ازجمله معایب این برنامه طراحی هستند.

مزایای ایلوستریتور

·         امکان تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور

·         طراحی تصاویر دوبعدی و سه بعدی

·         حفظ کیفیت تصاویر در سایزهای مختلف

·         به خاطر برداری بودن برای طراحی لوگو و کاراکتر مناسب است.

معایب ایلوستریتور

·         عدم پشتیبانی از طرح‌های انیمیشنی

·         عدم پشتیبانی از زبان فارسی

3) Adobe InDesign

نرم‌افزار ایندیزاین از دیگر نرم‌افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی است که کاربرد ویژه آن برای صفحه‌آرایی یا صفحه‌بندی کتاب، مجلات، کاتالوگ، تقویم، روزنامه و ... است. از ویژگی‌ها و امکانات نسخه جدید نرم‌افزار ایندیزاین ، علاوه بر ساخت Ebook ، کتاب‌های الکترونیکی پیشرفته EPUB می‌باشد که از نسخه‌های جدید کتاب‌های الکترونیکی است و امکان قرار دادن ویدیو و صوت و انیمیشن نیز در آن وجود دارد.

مزایای ایندیزاین:

·         روند یادگیری نسبتاً کوتاه

·         کاربرد گسترده در صنعت چاپ و صفحه‌آرایی

·         افکت‌های متنوع و زیبا

·         روند ساده ترکیب متن و تصاویر گرافیکی

·         امکان ایجاد کتاب‌های الکترونیکی

معایب ایندیزاین:

·         ابزارهای محدود برای خلق تصاویر گرافیکی

·         ابزارهای طراحی نه چندان پیچیده و حرفه‌ای

·         محدودیت در ادیت و ویرایش عکس و تصویر

4) Adobe After Effect

یکی از نرم‌افزارهای حرفه‌ای برای طراحی و ساخت جلوه‌های ویژه و موشن گرافیک نرم‌افزار افترافکت هست و در طراحی تیزرهای تبلیغاتی و تیتراژ در سینما و تلویزیون نیز بسیار دیده می‌شود. در این نرم‌افزار امکان ساخت جلوه‌های بصری دوبعدی و سه‌بعدی وجود دارد .

مزایای افترافکت

·         نرم‌افزاری قدرتمند در طراحی دوبعدی

·         پشتیبانی از طراحی جلوه‌های بصری سه‌بعدی

·         وجود افکت‌ها و پلاگین های جانبی متعدد

·         امکان استفاده از زبان فارسی در تایپ با استفاده نرم‌افزارهای فارسی‌نویس و اسکریپت‌های فارسی‌نویس

·         امکان اسکریپت نویسی برای افکت‌ها

معایب افترافکت

·         فضای هارد دیسک را به مقدار زیادی اشغال می‌کند.

·         سایز خروجی نرم‌افزار بالا است.

·         محیط کار آن برای شروع یادگیری دشوار می‌باشد.

5) CorelDRAW

کورل دراو که اختصاراً کورل هم نامیده می‌شود یکی دیگر از نرم افزارهای گرافیک است که بیشتر برای طراحی استفاده می‌شود تا ویرایش و ادیت تصویر. نرم‌افزار CorelDraw برای شرکت Corel است. امکان استفاده از گرافیک‌های برداری و پیکسلی در نرم‌افزار کورل وجود دارد اما این نرم‌افزار اصولاً به‌عنوان نرم‌افزار وکتوری شناخته می‌شود. نرم‌افزار کورل را به‌عنوان یک نرم‌افزار صنعتی نیز می‌شناسند چون در طراحی گرافیکی اکثر صنعت‌ها نیز کاربرد فراوانی دارد مانند شرکت‌های تبلیغاتی ، تابلوسازی ، چاپخانه‌ها ، طراحان وب و ... .
مزیت نرم‌افزار کورل دراو

·         یادگیری آسان نرم‌افزار

·         پشتیبانی از اکثر فرمت‌های تصویری

·         کاربرد حرفه‌ای در صنعت

·         پشتیبانی از فونت‌های فارسی

·         پشتیبانی از گرافیک برداری و وکتور
معایب نرم‌افزار کورل دراو

·         عدم استفاده از نرم‌افزار برای ویرایش عکس

·         عدم پشتیبانی از طراحی سه‌بعدی

·         عدم ارائه نرم‌افزار برای نسخه مک 

6) Autodesk 3Ds Max

نرم‌افزار 3D Max  نرم‌افزاری قدرتمند درزمینه طراحی گرافیک‌های سه‌بعدی هست. کمپانی سازنده این نرم‌افزار Autodesk  است. تری دی مکس از امکانات بسیاری درزمینه طراحی گرافیک‌های سه‌بعدی ، انیمیشنی در صنعت‌های تیزرسازی و ساخت بازی‌های کامپیوتری و پویانمایی داراست. نرم‌افزار تری دی مکس به‌طور خاص در معماری طراحی مدل‌ها و نقشه‌های ساختمان نیز کاربرد دارد و وجود تعداد زیاد پلاگین ها یا افزونه‌های جانبی این نرم‌افزار باعث برتری و پیشی گرفتن آن نسبت به سایر رقبا در این زمینه می‌باشد.

مزایای نرم‌افزار 3D Max

·         وجود افزونه‌ها و پلاگین های بسیار برای نرم‌افزار

·         کاربرد انیمیشن‌سازی

·         امکان طراحی پویانمایی یا جلوه‌های ویژه

·         پشتیبانی کامل از گرافیک‌های سه‌بعدی

معایب نرم‌افزار 3D Max

·         عدم پشتیبانی و اجرا در سیستم‌های مک

·         یادگیری و حرفه‌ای شدن در آن نیازمند زمان زیادی دارد

·         عدم تطابق و اجرا در سیستم‌ها با سخت‌افزارهای قدیمی 

7) Affinity Designer

برای افرادی که نسخه لیسانس و اصل نرم افزارهای گرافیکی را خریداری می‌کنند، برنامه افینیتی دیزاینر نسخه ارزان‌ترِ ایلوستریتور به حساب می‌آید. نرم افزار افینیتی دیزاینر برای افرادی که تازه وارد حوزه طراحی شده‌‌اند بسیار مناسب است و امکانات ویژه و آزادی عمل خوبی برای خلاقیت در اختیار شما قرار می‌‌دهد. امکان کار بر فایل‌های وکتور و رستر و تبدیل آن‌ها به یکدیگر از جمله امکانات این نرم افزار طراحی محسوب می‌شوند.
یکی از مزیت‌های نرم افزار افینیتی، ارائه اپلیکیشن طراحی برای آیپد با همان ویژگی‌ها و امکانات نسخه دسکتاپ است.

8) Xara Designer Pro X

یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای گرافیکی حرفه ‌ای، برنامه Xara Designer است و برای تصاویر وکتور و نقشه‌های بیتی ساخته شده است. طراحی گرافیکی، تصویرسازی، ادیت و ویرایش عکس و و ابزارهایی مثل gradient، Outlines  و Transparency از جمله امکانات و ابزارهای مفید این برنامه کامپیوتری هستند.
این برنامه کاربردی با ارائه صدها قالب  layout، المان‌های طراحی و بیش از یک میلیون تصویر آرشیوی به افزایش سرعت و بهره‌وری در امر طراحی کمک می‌کند. ایرادی که شاید در مورد زارا دیزاینر وجود داشته باشد این است که در حال حاضر تنها نسخه ویندوز آن عرضه شده است.

 

9) GIMP

نرم‌افزار گرافیکی GIMP با حجم کمی که دارد جایگزین مناسبی برای فتوشاپ خواهد بود مخصوصاً اگر نمی‌خواهید کارهای حرفه‌ای انجام دهید. البته این نرم‌افزار مجهز به ابزارها و ویژگی‌های برجسته است و گزینه خوبی برای طراحی‌های مختلف ازجمله آن دسته از طرح‌ها که شامل خط و منحنی هستند، خواهد بود. نرم‌افزار گیمپ دارای ابزارهای مناسب برای عکسان به‌منظور ویرایش عکس‌هایشان می‌باشد. این نرم‌افزار به دلیل بهره‌مندی از رابط کاربری ساده و آسان گزینه‌ای مناسب برای یادگیری کاربران غیرحرفه‌ای و مبتدی نیز محسوب می‌شود که البته همه این ویژگی‌ها دست در دست هم می‌دهند تا بتوانید تجربه خوبی را در استفاده از این نرم‌افزار گرافیکی رقم بزنید.

 

10)  Canva

اگر تجربه زیادی در طراحی و گرافیک ندارید و در جستجوی نرم افزاری ساده و کاربردی می‌گردید کانوا انتخاب مناسبی است. با استفاده از این برنامه رایگان می‌توانند به راحتی و در کمترین زمان ممکن، طراحی‌های هنری زیبایی خلق کنید، تنها کافی است المان یا ابزار مورد نظر را انتخاب کنید و آن را روی طراحی خود بیندازید.
برنامه کانوا امکانات ویژه نرم افزارهای گرافیک حرفه ‌ای مثل فتوشاپ را ندارد؛ اما برای افراد مبتدی که نیاز به طراحی‌‌های ساده دارند برنامه بسیار کاربردی و مفیدی است. 

جمع بندی

با توجه به شناختی که در این مقاله از نرم‌افزارهای معروف گرافیکی پیدا کردید و با کاربرد نرم‌افزارهای گرافیکی آشنا شدید خیلی راحت‌تر میتوانید تصمیم بگیرید که کدام نرم‌افزار برای کارهای طراحی شما مناسب است؛ بااینکه برخی از این نرم‌افزارها را اگر به‌صورت مکمل استفاده کنید بهترین بازده و خروجی را میتوانید درون طرح‌هایتان داشته باشید.

دورکاری چه انواعی دارد، مزایا و معایب دورکاری برای سازمان‌ها چیست و با چه ابزارهایی می‌توان دورکاری را انجام داد؟

فناوری‌های ارتباطی که روز‌به‌روز در حال پیشرفته‌تر شدن هستند، به راستی دنیای ما را دگرگون کرده‌اند. امروزه، اپلیکیشن‌ها و پلتفرم‌هایی مثل اسکایپ، مایکروسافت تیمز، ترلو، زوم و … شرایط را بیش از هر دوره‌ی دیگری در تاریخ برای دورکاری (teleworking) مساعد نموده‌اند. از سوی دیگر، افزایش حضور مؤثر مردم و به دنبال آن‌ها، کسب‌وکارها در فضای مجازی، سبب توسعه‌ی هر چه بیشتر مشاغلی شده است که امکان انجام آن‌ها به صورت teleworking وجود دارد. در نتیجه، فاصله‌ی مکانی در دنیای این کسب‌وکارها دیگر معنایی ندارد و تعداد آگهی‌های استخدام دورکاری روز‌به‌روز در حال افزایش است.

باور کنید هیچ چیزی بهتر از این نیست که محل کار کردنتان را خودتان تعیین کنید. وقتی که دورکار باشید، می‌توانید بدون بیرون آمدن از تختخواب خود، در اتاق پذیرایی و در کنار گیاهان دوست‌داشتی خود، در حیاط منزلتان، در یک سالن مطالعه‌ی عمومی، در یک کافی‌شاپ، در یک دفتر کار مشترک عمومی، در پارک، در دل طبیعت یا هر جای دیگری که بتوانید لپ تاپ خود را به همراه داشته و به اینترنت دسترسی داشته باشید، کار کنید.

شیوع ویروس کرونا در این مدت اخیر تنها تهدیدی برای جان انسان‌ها نبود و اقتصاد کل جهان و ایران را تحت تاثیر خود قرار داد. متاسفانه موقعیت بسیاری از کسب‌وکارها بحرانی شده و اگر به دنبال تغییر و تطبیق با تحولات جدید نباشند، آینده خوبی نخواهند داشت و خطراتی مانند مرگ کسب‌وکارها، بیکاری، فقر، تورم و استرس منفی اجتماعی را به همراه خواهند داشت. دورکاری یکی از روش‌های مناسبی است که می‌توان از آن استفاده کرد تا در این شرایط بتوان کسب‌وکارها را مدیریت کرد

در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با انواع دورکاری، مزایا و معایب این شیوه‌ی همکاری برای سازمان‌ها و ابزارهای دورکاری صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

مقدمه‌ای بر دورکاری

امروزه با توجه به پیشرفت فناوری‌های ارتباطی، remote working بسیار آسان شده است. این نوع همکاری مزیت‌های بسیار زیادی برای پرسنل و سازمان‌ها دارد.

هر شغلی را که بتوان آن را بر بستر اینترنت انجام داد یا خروجی آن فایل‌های دیجیتالی باشد، می‌توان از راه دور انجام داد. از جمله مهم‌ترین این مشاغل می‌توان به برنامه‌نویسی، تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ، طرافی گرافیکی و … اشاره کرد. بعضی مشاغل نیز دارای سیستم اتوماسیون اداری هستند که به کارمندان اجازه می‌دهد تا از منزل، امور اداری را انجام دهند. حتی بعضی مشاغل را می‌توان به صورت تلفنی هم انجام داد.

 

دورکاری به صورت فریلنسینگ

در این نوع مشاغل، کار به صورت پروژه‌ای است و قرارداد طولانی‌مدتی بین کارفرما و فریلنسر منعقد نمی‌شود. فریلنسر آزاد است هر تعداد پروژه که می‌خواهد و به او پیشنهاد می‌شود، از هر کارفرمایی که می‌خواهد، دریافت کند و به ازای هر پروژه، حق‌الزحمه‌ی خود را دریافت می‌کند. البته در این مشاغل خبری از مزایایی مثل بیمه و عیدی نیست و پایداری شغلی بسیار پایین است ولی فرد به نوعی کارفرمای خودش است و ساعات کاری کاملا منعطف و در اختیار خود شخص است. این کارها به هیچ وجه نیازی به حضور در محل کار ندارند و آن‌ها را می‌توانید در منزل انجام دهید. برنامه‌نویسی، طراحی گرافیک، تولید محتوا و ترجمه، نمونه‌هایی از کارهایی هستند که می‌توانید به صورت فریلنسینگ انجام دهید.

استخدام جدید تمام وقت یک نیروی کار ثابت در مقایسه با استفاده از فریلنسرها و نیروهای کار پاره وقت، مزایای بسیار زیادی دارد.

دورکاری به صورت استخدامی و به صورت یک نیروی ثابت

در این مشاغل، فرد در استخدام یک سازمان است اما امکان کار از منزل نیز برای او وجود دارد. در گذشته اکثر سازمان‌ها اکثر پروژه‌های برنامه‌نویسی، طراحی گرافیک، تولید محتوا، ترجمه و … خود را که نیازی به حضور در محل کار ندارند به فریلنسرها می‌سپردند. امروزه به دلیل نیاز ثابت به چنین کارهایی در تمامی سازمان‌ها، در اکثر موارد، برای انجام این کارها، نیروی ثابت استخدام می‌شود. شاید حقوق و مزایایی که به یک نیروی ثابت داده می‌شود، بیشتر از هزینه‌ی انجام این کارها به صورت پروژه‌ای توسط فریلنسرها باشد ولی سازمان‌ها با به خدمت‌گیری نیروهای ثابت شایسته، خیالشان را از بابت انجام به موقع و با کیفیت کارها راحت می‌کنند و این موضوع برای سازمان‌هایی که می‌خواهند در بازار رقابتی امروز، ثبات داشته باشند، اهمیت بسیار زیادی دارد. امروزه، ادارت دولتی و غیردولتی با مجهز بودن به سیستم‌های اتوماسیون، امکان کار از راه دور را برای کارمندان نیز فرآهم آورده‌اند آورده‌اند و شاهد فرصت‌های استخدام دورکاری متعدد در سایت‌های استخدامی مثل جاب ویژن هستیم.

خوبی‌های دورکاری برای سازمان‌ها

تصور نکنید که اگر سازمانی به شما امکان teleworking می‌دهد، لطف زیادی در حق شما انجام داده است و این موضوع نباید باعث شود که در مقابل، امتیازات زیادی آن سازمان بدهید. قطعا دورکار بودن پرسنل یک سازمان بیش از اینکه به نفع پرسنل باشد، برای سازمان سود دارد. وقتی کارکنان در منزل کار کنند، سازمان نیازی به خرید یا اجاره‌ی مکانی بزرگ برای کار کردن پرسنل خود ندارد. به علاوه، محیط کاری کوچکتر نیازمند وسایل و امکانات کمتری است. کاهش هزینه‌های جاری مثل هزینه‌های آب، برق، گاز و … از دیگر دلایلی است که remote working را برای سازمان‌ها بسیار به صرفه می‌کند. نکته‌ی دیگر اینکه در اکثر موارد، کارکنانی که در منزل کار می‌کنند، بازدهی بسیار بیشتری نسبت به کارکنان حضوری دارند. همانطور که گفتیم، این موضوع در مورد شغلی مثل برنامه‌نویسی که نیازمند تفکر و خلاقیت است، بیشتر خودش را نشان می‌دهد.

چرا بعضی از سازمان‌ها تمایلی به دورکار کردن پرسنل خود ندارند؟

  • زینه‌های اولیه برای راه‌اندازی دفتر در منزل پرسنل بسیار بالا است. البته تنها بعضی از سازمان‌ها، به ویژه سازمان‌های دولتی که کارکنان خود را بالاجبار در شرایط خاص مثل قرنطینه به دلیل همه‌گیری کووید-۱۹، دورکار می‌کنند، چنین کاری را انجام می‌دهند و خیلی از سازمان‌های خصوصی که به دنبال استخدام دورکاری هستند، این مسئولیت را به دوش پرسنل تازه جذب شده می‌گذارند.
  • کاهش تعاملات روزانه‌ی کارفرما با کارکنان
  • کاهش ارتباط حضوری و چهره به چهره‌ در محیط (مجازی) کار
  • زمان‌بر بودن برطرف کردن مشکلات فنی
  • ممکن است پرسنل احساس منزوی بودن کنند و حس کار کردن در قالب یک تیم را نداشته باشند

در رابطه با دورکاری و مزایا و معایب آن بیشتر بخوانید.

حقوق وزارت کار چگونه افزایش پیدا می‌کند و مزایای قانونی در ایران چگونه محاسبه می‌شود؟

تعیین میزان افزایش حقوق کارگری در سال بعد همیشه یکی از دغدغه‌ها و نگرانی‌های شاغلین در روزهای پایانی سال بوده است. افزایش هزینه‌ها و تورم، فشار بسیار زیادی به قشر کارگر وارد کرده و بسیاری معتقدند که حداقل حقوق کارگری تناسبی با وضعیت معیشتی موجود ندارد و پاسخگوی هزینه‌های خانوارهای کارگری نیست.

نگرانی از تامین هزینه‌های خانواده، عدم امنیت شغلی و فشارهای روزافزون اقتصادی و روانی، مشکلات روزمره‌ای هستند که کارگران و کارمندان با آنها دست‌وپنجه نرم می‌کنند. در این میان تنها کاری که از دست این افراد برمی‌آید؛ انتظار برای تصویب قانون افزایش حقوق در مجلس و شورای عالی کار است.

حق‌السعی کارگران از دو بخش مزد و مزایا تشکیل شده است. منظور از مزد، حقوقی است کارفرما باید به ازای هر ساعت کار به کارگر بدهد و منظور از مزایا، مواردی مثل عیدی، سنوات، حق مسکن، بن کارگری، حق اولاد و اضافه کاری است که کارفرما موظف است آن‌ها را نیز مطابق با قوانین وزارت کار به پرسنل خود پرداخت نماید. به علاوه، کارفرما باید کارکنان خود را بیمه کند.

در روزهای پایانی سال که همه در شوق و تکاپوی فرارسیدن سال جدید هستند؛ کارگران و کارمندان باید با دغدغه محاسبه و دریافت عیدی و سنوات دست و پنجه نرم کنند. این مبالغ از سوی سازمان تامین اجتماعی برای بهبود شرایط کار در نظر گرفته شده است؛ اما برخی کم‌کاری‌های صورت گرفته از سوی کارفرما، باعث شده شیرینی این عیدی به کام کارگران و کارمندان تلخ شود.

در این مقاله می‌خواهیم در رابطه با نحوه‌ی افزایش حقوق و محاسبه‌ی مزایای کارگری با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

برای مشاهده‌ی گزارش کامل میزان افزایش حقوق و دستمزد سال ۱۴۰۰ کلیک کنید.

افزایش سالانه‌ی حقوق وزارت کار چگونه انجام می‌شود؟

سند جامع حمایت از حقوق کارگر در سال  ۱۳۶۹ در دوازده فصل کلی تدوین و تصویب شد. از آن زمان این سند، مبنای تمامی تصمیم گیری‌ها راجع به حق و حقوق کارگران و شاغلین خواهد بود.

هر سال در لایحه بودجه، دولت مقدار افزایش حقوق کارمندان دولت را اعلام می‌کند و در صورت تصویب مجلس، اعمال خواهد شد. معمولا همین میزان افزایش برای حقوق کارگر هم در نظر گرفته می‌شود؛ اما این عدد باید در شورای عالی کار تصویب شود.

این میزان افزایش به عوامل زیر بستگی دارد:

  • میزان تورم سالیانه
  • هزینه سبد معیشت خانوار

شورای عالی کار با حضور نمایندگان سه گروه کارگران، کارفرمایان و دولت تشکیل می‌شود و حق و حقوق کارگران در آنجا مورد بررسی قرار می‌گیرد. مبلغی که در این شورا به تصویب برسد؛ حداقل حقوقی است که باید حتما توسط کارفرما به کارگر پرداخت شود.

مبلغی که توسط شورای عالی کار تعیین شده و کارفرما موظف به پرداخت آن است؛ تحت عنوان حداقل حقوق وزارت کار شناخته می‌شود. در سال ۹۹ و با افزایش ۲۶٪ نسبت به سال گذشته، حداقل حقوق برای کارگران و کارمندان بخش خصوصی، به یک میلیون و نهصد و یازده هزار تومان رسید. با توجه به فلج شدن اقتصاد کشور به دنبال تحریم‌های آمریکا و از سوی دیگر، سوء مدیریت کرونا در کشور، تورم به صورت لجام گسیخته‌ای افزایش یافت و در نتیجه، میزان افزایش حقوق کارگران برای سال ۱۴۰۰، نسبه ۱۳۹۹، میزان ۳۹ درصد در نظر گرفته شد که البته با توجه به اینکه به گفته‌ی بسیاری از کارشناسان، خط فقر در کشور، بالا ۱۰ میلیون تومان است، این مقدار افزایش به هیچ وجه نمی‌تواند با تورم بی‌سابقه در کشور برابری کند.

در آگهی‌های جذب و استخدام  که در سال ۱۴۰۰ منتشر می‌شوند، معمولا حقوق‌های پیشنهادی به ویژه در شهرهای بزرگ، بالاتر حقوق وزارت کاری هستند زیرا به دلیل تورم سنگین، کمتر کسی حاضر می‌شود با حقوق وزارت کاری به ویژه در شهری با هزینه‌های تهران، کار کند.

البته لازم به ذکر است که براساس قانون کار، شاغلین بخش خصوصی که در شرکت‌ها و سازمان‌های مختلف مشغول به کار هستند هم «کارگر» محسوب می‌شوند و مشمول قوانین کار قرار می‌گیرند. بنابراین افزایش حقوق حداقلی کارگری می‌بایست در مورد کارمندان بخش خصوصی نیز اعمال شود و کارفرمایان موظف به افزایش حقوق کارکنان خود در سال ۱۴۰۰ هستند.

معرفی مزایای کارگری و نحوه ی محاسبه‌ی آن‌ها

اضافه کار

مبلغی که توسط وزارت کار به عنوان حداقل دستمزد کارگری تعیین می‌شود به ازای ۴۴ ساعت کار در هفته می‌باشد (البته در مورد مشاغل سخت و زیان آور این مقدار تا ۳۶ ساعت هم کاهش پیدا می‌کند) و در صورتی که کارگر بیش از این میزان در هفته کار کند، باید کارفرما ساعت اضافه کاری را با ضریب ۴/۱ برابر به کارگر پرداخت نماید. بر اساس قانون کار، هر کارگر علاوه بر ساعات کاری قانونی، روزانه ۴ ساعت می‌تواند اضافه کاری داشته باشد.

عیدی

مبلغ عیدی همواره از فرمول مشخصی تبعیت کرده و حداقل و حداکثر آن مشخص می‌شود. این مبلغ به میزان حقوق دریافتی شما بستگی دارد؛ به‌این صورت که به‌ازای یک سال کار در یک مجموعه، دو برابر حقوق یک ماه‌تان را دریافت خواهید کرد. به بیان دیگر می‌توان گفت میزان عیدی برابر است با ضرب مزد روزانه شما در عدد ۶۰ و در تعداد ماه‌هایی که کار کرده‌اید. حال عدد به دست آمده را بر ۱۲ تقسیم نمایید.

سنوات

سنوات یکی از مزایای اجباری است که در پایان سال کاری به کارگر یا کارمند پرداخت می‌شود. مبلغ حق سنوات به‌ازای هر یک سال برابر با یک ماه از حقوق‌تان خواهد بود. توجه داشته باشید که این مبلغ در هر صورت به شما تعلق می‌گیرد و حتی استعفا از کار در هر زمانی یا ترک کار هم مانع از دریافت سنوات نخواهد شد. البته حق سنوات با پایه سنوات متفاوت است. فرمول محاسبه سنوات به شکل زیر است:

تعداد ماه‌های کارکرد × آخرین پایه حقوق⁄ ۱۲

پایه سنوات

پایه سنوات کاملا با سنوات تفاوت دارد و مبلغی است که هر سال توسط وزارت کار مشخص شده و کارفرما باید آن را به ازار هر سال سابقه کار کارگر، به پایه حقوق او اضافه کند.

در سال ۱۴۰۰، پایه سنوات اعلام شده از سوی وزارت کار، ۱۴۰ هزار تومان است. میزان افزایش حقوقی که برای سال ۱۴۰۰ در نظر گرفته شده است، ۳۹ درصد است. بنابراین، آیتم‌های حقوق و دستمزد یک کارگر دارای یک سال سابقه کار مطابق با جدول است:

دستمزد روزانه (با مبنای ۳۰ روزه)

۸۸۵۱۶۵ ریال

دستمزد ماهیانه

۲۶۵۵۴۹۵ تومان

پایه سنوات

۱۴۰۰۰۰ تومان

بن

۶۰۰۰۰۰ تومان

حق مسکن

۴۵۰۰۰۰ تومان

حق اولاد

۲۶۵۵۴۹ تومان

دریافتی بدون فرزند پس از کسر حق بیمه

۳۵۷۶۳۰۸ تومان

دریافتی با ۱ فرزند پس از کسر حق بیمه

۳۸۴۱۸۵۷ تومان

حق اولاد

بدون شک هزینه‌های روزمره فرد مجرد با شخصی که چند فرزند دارد متفاوت است. این مسئله از چشم قانون‌گذار دور نمانده و مبلغی که تحت عنوان «حق اولاد» پرداخت می‌شود؛ برای جبران همین هزینه‌ها در نظر گرفته شده است. البته استفاده از این حق، دو شرط اساسی دارد:

  • باید حداقل ۷۲۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشید.
  • فرزندان تحت تکفل شما، یا زیر ۱۸ سال داشته باشند یا تنها به تحصیل مشغول باشند و یا مطابق با نظر کمیسیون پزشکی از کارافتاده باشند

صورتی که می‌خواهید در رابطه با وضعیت حقوق و دستمزد مشاغل مختلف و میزان افزایش آن‌ها در سال ۱۴۰۰ بیشتر بدانید، گزارش حقوق و دستمزد را بخوانید.

 

بررسی وضعیت استان گیلان از نظر نرخ بیکاری و اشتغال

گیلان بیش از ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار نفر جمعیت دارد که بیش از ۶۷۰ هزار نفر آن در مرکز استان زندگی می کنند. این استان، پیرترین جمعیت کشور را دارد؛ با این وجود، با توجه به موج سنگینی از جمعیت که در پنج سال آینده وارد بازار کار می‌شود، انتظار می‌رود رقابت برای پیدا کردن شغل در سال‌های آینده در این استان، افزایش پیدا کند.

بخش کشاورزی، دام‌پروری و شیلات در استان گیلان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار هستند و ۴۸ درصد از اقتصاد این استان را به خود اختصاص میدهد. با اینکه گیلان یکی از استان‌های اصلی تولیدکننده‌ برنج و چای در ایران است ولی بخش عمده کشاورزی آن به نوغانداری اختصاص یافته‌است. نوغانداری به معنای پرورش کرم ابریشم به منظور تولید ابریشم می‌باشد. زیتون نیز از دیگر محصولات کشاورزی مهم استان است و شیلات، دام‌پروری و تولید عسل در رتبه‌های بعدی اهمیت قرار می گیرند.

برای مشاهده‌ آگهی‌های استخدام رشت در شرکت‌های معتبر کلیک کنید.

استان گیلان یکی از سه استان شمالی کشور است که از نظر شاخص توسعه‌ انسانی در رتبه‌ یازدهم کشور و هم‌تراز با کشور مالزی قرار می‌گیرد. این استان یکی از موفق‌ترین استان‌های کشور از نظر اقتصادی به حساب می‌آید و گیلان را نمونه‌ای موفق از اقتصاد غیروابسته به نفت می‌نامند.

البته در حال حاضر تنها ۲۷ درصد از نیروی کار استان گیلان در بخش کشاورزی فعال هستند و نیاز به کشاورزی علمی، روزبه‌روز بیشتر در گیلان احساس می‌شود. به این دلایل، می‌توان این استان را بهشتی برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های کشاورزی در نظر گرفت. نیاز به بازاریابی و فروش کالاهای مورد نیاز در کشاورزی مثل کود و سم و ماشین‌آلات کشاورزی، فرصت‌های شغلی زیادی به عنوان کارشناس فروش و بازاریابی در این استان ایجاد کرده است. در این مقاله از سری مقالات سایت استخدام جاب ویژن در مورد وضعیت اشتغال و استخدام رشت صحبت خواهیم کرد.

صنایع فعال و اشتغالزای استان

شاید بتوان اصلی ترین صنعت استان گیلان را صنعت فولاد دانست؛ چرا که مجتمع فولاد گیلان یکی از بزرگترین مجتمع‌های فولاد در کشور است. شرکت صنایع ورق ایران نیز در شهرک صنعتی رشت فعال هستند و نیروهایی در حوزه‌ی مکانیک، برق، متالوژی، مهندسی صنایع و جذب می‌کنند. شرکت‌های تولید کننده محصولات شیمیایی مثل شرکت فومن شیمی که برندهای کاسپین و تارومار را در اختیار دارد و چندین شرکت تولید کننده کود و سموم شیمیایی نیز در این استان فعال هستند و فارغ‌التحصیلان رشته‌های شیمی و مهندسی شیمی می توانند برای آن‌ها رزومه بفرستند.

صنایع غذایی نیز بخش مهمی از صنعت استان گیلان را به خود اختصاص میدهد. شرکت‌هایی مثل سولیکو کاله، چای دبش و پگاه گیلان از معتبرترین شرکت‌های تولید کننده مواد غذایی هستند که موقعیت های شغلی بسیار زیاد و خوبی برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های صنایع غذایی و مهندسی شیمی فراهم کرده اند. از دیگر فرصت‌های استخدام رشت می‌توان به کارخانه‌های داروسازی متعدد در اطراف این شهر اشاره کرد.

مطالب مرتبط: آگهی های استخدام گیلان و رشت

صنایع نساجی، پلاستیکی و سلولزی نیز از دیگر صنایع مهم در استان گیلان هستند که فرصت‌های شغلی زیادی را برای فارغ‌التحصیلان رشته‌های مرتبط فرآهم کرده اند. بزرگ‌ترین تولیدکنندگان ساخت رادیاتورهای آلومینیومی، شوفاژ و پکیج در کشور در این استان قرار دارند و فرصت‌های شغلی خوبی برای جذب نیروی کار تخصصی فرآهم کرده اند.

نگاهی بر آمارهای انجام شده در مورد اشتغال نیروی کار گیلان

بر اساس آماری که در سال ۱۳۹۷ انجام شده است، ۴۴ درصد از جمعیت استان گیلان در اقتصاد این استان مشارکت دارند. نرخ مشارکت اقتصادی زنان در این استان در سال 97، تنها ۲۱٪ بوده است. با وجود سهم بالای کشاورزی در اقتصاد این استان، تنها حدود ۲۷ درصد از نیروی کار استان گیلان در بخش کشاورزی مشغول به کار هستند و بخش صنعت نیز تفاوت زیادی با بخش اقتصادی ندارد. بیش از ۴۵ درصد از نیروی کار این استان در بخش خدمات متمرکز هستند که بیشتر این آمار مربوط به شهر رشت است. میزان اشتغال نیروی کار زن در بخش خدمات و کشاورزی تفاوت زیادی با اشتغال نیروی مرد در این بخش‌ها ندارد ولی عمده‌ نیروی کار بخش صنعت را مردان تشکیل می‌دهند

در سال ۱۳۹۷، تنها حدود ۲۱ درصد از جمعیت شاغلین استان را افراد دارای مدرک کارشناسی به بالا تشکیل می‌دادند و بیش از ۴۶ درصد از جمعیت بیکاران استان، دارای مدرک تحصیلی کارشناسی یا بالاتر بودند. این موضوع می‌تواند به دلیل سهم بالای کشاورزی در اقتصاد گیلان نیز باشد. از آن‌جایی که کشاورزی در این استان همانند دیگر استان‌های کشور، تا حد زیادی به صورت سنتی انجام می‌شود، نیازی به استخدام و به کارگیری نیروی تحصیل کرده وجود ندارد. به نظر می‌رسد که راه حل این مشکل می‌تواند با افزایش نقش سازمان جهاد کشاورزی استان در علمی کردن کشاورزی و استفاده‌ بیشتر از دانش تخصصی افراد تحصیل کرده، حل شود. این در شرایطی است که بیشتر آمار استخدام رشت نیز مربوط به بخش خدمات است و بخش صنعت نیز که بیشترین نیاز را به نیروی تحصیل کرده دارد، کم‌ترین سهم نیروی انسانی گیلان را به خود اختصاص داده است.

جمع‌بندی

شهر رشت، بزرگ ترین و توسعه‌یافته‌ترین شهر شمالی کشور است که عمده‌‌ اقتصاد آن بر کشاورزی تمرکز دارد. با این حال، صنایع متعددی مثل صنایع فولاد، صنایع نساجی، داروسازی، شیمیایی، غذایی، سلولزی و نقش پررنگی در اقتصاد این شهر و در کل، استان گیلان ایفا می کنند.

در حال حاضر نرخ بیکاری رشت، ۱۱/۴ درصد است. بیشتر فرصت‌های استخدام رشت مربوط به بخش خدمات است. به دلیل وابستگی اقتصاد این استان به کشاورزی سنتی و نیاز کم به نیروی کار تخصصی، بیش از ۴۰ درصد از آمار بیکاری استان گیلان، مربوط به قشر تحصیل کرده است. با توجه به الگوی پراکندگی سنی جمعیت استان، از پنج سال آینده، موجی از جمعیت متقاضی کار در این استان به وجود می آید. وجود شرکت‌های صنعتی مهم مثل صنایع فولاد رشت و ورق ایران، فومن شیمی، پگاه گیلان، کاله و فرصت‌های شغلی خوبی برای نیروی کار تخصصی در این استان فراهم کرده‌است.

مطالب مرتبطوضعیت استخدام در شهر رشت

با عضویت در ربات تلگرام کاریابی جاب‌ویژن و از طریق ثبت‌نام در وب‌سایت این کاریابی و ساخت رزومه در آن، از جدیدترین آگهی‌های استخدام رشت باخبر شوید. در صورتی که ساکن رشت نیستید اما فرصت‌های شغلی مناسبی با درآمد بالا برای شما در این شهر فراهم شده و مشکلی با کمبود نور آفتاب و رطوبت بالا ندارید، مهاجرت به این شهر را به شما پیشنهاد می‌کنیم.

 

کدام سازمان‌ها و تحت چه شرایطی شما را به عنوان مهندس صنایع غذایی یا مهندس شیمی استخدام می‌کنند؟

فرآیند تولید غذا در سطح کلان، فرآیندی پیچیده و نیازمند تخصص‌های گوناگون است. از مهندسین کشاورزی تا مهندسین الکترونیک، همگی در صنایع غذایی، نقش دارند. نیاز به رشته‌های مهندسی برای تولید صنعتی غذا، سبب ایجاد رشته‌ای تحصیلی به نام مهندسی صنایع غذایی شده است.

یکی از رشته‌های مرتبط با مهندسی صنایع غذایی، رشته‌ی مهندسی شیمی است. فرآیندهای شیمیایی در خیلی از صنایع مثل صنایع غذایی، داروسازی، نساجی، کاغذ، فولاد، پتروشیمی، پلیمر و … نقش محوری دارند. این فرآیندها باید تا جای ممکن از نظر اقتصادی به صرفه و از نظر زیست‌محیطی، پاک باشند. بهینه‌سازی و سازگار کردن فرآیندهای شیمیایی در مقیاس‌های صنعتی، کار مهندسین شیمی است.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندسین صنایع غذایی کلیک کنید.

صنایع غذایی از جمله رشته‌های استراتژیک است که می‌تواند امنیت غذایی جوامع را تأمین کند. با افزایش جمعیت جهان و کاهش منابع غذایی نیاز به استخدام مهندس صنایع غذایی رو به افزایش است. به علاوه، چالش‌هایی جدید مثل آلودگی منابع غذایی و نیاز به تأمین مواد غذایی برای سفرهای فضایی و کلنی‌سازی مریخ، راه پیشرفت این رشته را باز کرده‌اند.

مهندسین شیمی با بهره‌گیری از دانش خود در حوزه‌های شیمی، ریاضیات، فیزیک و حتی زیست‌شناسی، نیاز صنایع به روش‌های شیمیایی بهینه و پاک را برآورده می‌سازند. کسانی که در این شغل استخدام می‌شوند، باید کارهای پژوهشی انجام دهند، فرآیندها و تجهیزات را به بهینه‌ترین شکل ممکن طراحی کنند، ایمنی فرآیندها را بالا ببرند و … .

در این مقاله قصد داریم در رابطه با تحصیلات و مهارت‌های لازم برای این دو شغل با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.

کدام سازمان‌ها برای جایگاه شغی مهندسی صنایع غذایی نیرو استخدام می‌کنند؟

سازمان‌های متعددی، از داروسازی‌ها گرفته تا شرکت‌های تولیدکننده‌ی مواد غذایی فارغ‌التحصیلان این رشته را استخدام می‌کنند. علاوه بر شرکت‌های تولید کننده‌ی محصولات غذایی و دارویی، سازمان‌های نظارتی مثل وزارت بهداشت نیز مهندسین صنایع غذایی را جذب می‌کنند.

چرا رشته‌های مهندسی شیمی و مهندسی صنایع غذایی بسیار مهم هستند؟

در حال حاضر، جمعیت گونه‌ی انسان هوشمند در سیاره‌ی زمین، از ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر بیشتر است. انتظار می‌رود که تا سال ۲۰۵۰، این میزان به ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر افزایش یابد. به علاوه، ایلان ماسک (Elon Musk)، مدیر اجرایی شرکت آمریکایی SpaceX بیان کرده است که قصد دارد تا آن سال، حدود یک میلیون نفر را روی سیاره‌ی مریخ ساکن کند. خوشبختانه با شیوع ویروس کرونا بخشی از جمعیت زمین در حال کمتر شدن است اما در هر صورت، عواملی مثل فرسایش خاک‌ها و نابودی اکوسیستم‌ها، تولید غذا از طریق روش‌های سنتی را بسیار تضعیف خواهند کرد.

کدام سازمان‌ها فارغ‌التحصیلان رشته مهندسی شیمی را استخدام می‌کنند؟

·       شرکت‌های داروسازی

·       پتروشیمی‌ها

·       شرکت‌های فعال در حوزه‌ی نفت و گاز

·       شرکت‌های تولید مواد غذایی

·       شرکت‌های تولید لوازم آرایشی و بهداشتی

·       شرکت‌های تولدکننده‌ی کاغذ

·       شرکت‌های نساجی

·       شرکت‌های فعال در تولید فرآورده‌های فلزی

·       شرکت‌های تولیدکننده‌ی محصولات پلیمری

·       معادن

·       و

با مراجعه به معتبرترین وب‌سایت کاریابی ایران به نشانی www.jobvision.ir می‌توانید آگهی‌های استخدام مهندسی شیمی را که با شرایط شما تطابق دارند، پیدا کنید.

فارغ‌ااتحصیلان چه رشته‌هایی می‌توانند به عنوان مهندس صنایع غذایی استخدام شوند؟

اگر به این شغل علاقه دارید، باید در رشته‌ی صنایع غذایی یا رشته‌های مرتبط مثل میکروبیولوژی، بیوشیمی یا شیمی تحصیل کنید. اولویت با کسانی است که در رشته‌ی صنایع غذایی تحصیل کرده‌اند. آن‌ها درس مهندسی صنایع غذایی را که سخت‌ترین درس دوره‌ی لیسانس صنایع غذایی است، پشت سر می‌گذارند و می‌توانند در هر جایگاه شغلی، از تحقیق و توسعه تا تضمین کیفیت، مشغول به کار شوند. این در حالی است که فارغ‌التحصیلان بیوشیمی، شیمی و میکروبیولوژی صرفا می‌توانند به عنوان کارشناس آزمایشگاه در صنایع غذایی کار کنند.

شرایط تحصیلی لازم برای استخدام شدن به عنوان مهندس شیمی چیست؟

حداقل مدرک تحصیلی لازم برای این شغل، لیسانس مهندسی شیمی است. گروه تحصیلی مهندسی شیمی دارای رشته‌ها و گرایش‌های بسیار متنوعی زیر است. شما با داشتن یک مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا بالاتر و تخصص در یکی از گرایش‌های این رشته می‌توانید برای مشاغل بسیار خوبی رزومه بفرستید. با مدرک لیسانس و فوق‌ لیسانس خود رشته‌ی مهندسی شیمی، تقریبا می‌توانید در هر صنعتی مشغول به کار شوید.

فرصت‌های شغلی برای فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مهندسی شیمی بسیار متنوع هستند. برای مشاهده‌ی جدیدترین آگهی های استخدام مهندس صنایع غذایی سری به وب‌سایت اینترنتی جاب ویژن بزنید.

برای کار کردن به عنوان یک مهندس صنایع غذایی، به چه مهارت‌هایی نیاز دارید؟

  • توانایی انجام کار تحقیقاتی
  • آشنایی با اصول بهداشتی و رعایت آن‌ها
  • توجه به جزئیات
  • مهارت‌های ارتباطی گفتاری و نوشتاری عالی
  • مهارت در کاری تیمی
  • توانایی کار کردن در ساعات و شرایط مختلف
  • مهارت‌های ریاضیاتی و مهارت در حل مسئله
  • مهارت‌ در سازماندهی و مدیریت زمان

برای کار کردن به عنوان یک مهندس شیمی به چه مهارت‌هایی نیاز دارید؟

  • مهارت‌های تحلیلی: شما باید قادر باشید تا روش‌های حدیدی برای ساخت مواد جدید یا بهبود روش‌های موجود پیدا کنید. به علاوه، شما باید ترکیبات جدید و کاربردهای جدید برای آن‌ها در شیمی و زیست‌پزشکی پیدا کنید.
  • نبوغ: فارغ‌التحصیلان این رشته، مفاهیم بسیار گسترده‌ای آموخته‌اند اما این کار نیازمند استفاده از این مفاهیم برای حل مسائل تولید است.
  • مهارت‌های میان‌فردی: در این شغل باید با افراد مختلف و متخصصان دیگر حوزه‌ها مثل صنایع غذایی و … سر و کار داشته باشید و با آن‌ها همکاری کنید. به همین دلیل، مهارت‌های ارتباطی مثل مهارت‌های میان‌فردی، اهمیت بسیاری زیادی دارند.
  • مهارت‌های ریاضیاتی: مهم‌ترین بخش این شغل، انجام محاسبات و تحلیل‌های ریاضیاتی پیشرفته برای طراحی فرآیندها و تجهیزات است.
  • مهارت‌های حل مسئله: در طراحی تجهیزات و فرآیندها، باید مسائل زیادی مثل مشکلات ایمنی و زیست‌محیطی حل شوند.
  • مهارت‌های IT عالی و توانایی کار کردن با نرم‌افزارهای تخصصی
  • ترمودینامیک: برای محاسبه‌ی میزان انرژی مورد نیاز برای انجام فرآیندها
  • داینامیک سیالات: برای تعیین چگونگی خطوط لوله در فرآیندهای صنعتی
  • سنتیک واکنش: برای تعیین اندازه‌ی بهینه‌ی راکتورها

·       در صورتی که می‌خواهید در رابطه با شغل مهندسی صنایع غذایی بیشتر بدانید، راهنمای جامع استخدام صنایع غذایی را بخوانید.

 

شانس استخدام خانم‌ها برای اشتغال در مشاغل مهندسی صنایع غذایی و مهندسی شیمی چگونه است؟

در بعضی از مشاغل مرتبط با فرآیند تولید، شانس آقایان در مقایسه با خانم‌ها برای اشتغال، بیشتر است. با این حال در بعضی از مشاغل مثل کارشناس تحقیق و توسعه، تفاوت جنسیتی تقریبا وجود ندارد. البته مشاغل تحقیق و توسعه‌، اکثر نیازمند مدرک کارشناسی ارشد هستند. خانم‌های دارای مدرک فوق لیسانس می‌توانند برای آگهی‌های استخدام کارشناس ارشد صنایع غذایی و کارشناس ارشد مهندسی شیمی خانم رزومه ارسال نمایند.