جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

راهنمای استخدام کارشناس ایمنی و کارشناس بهداشت حرفه‌ای در سازمان‌های بزرگ

حفظ امنیت و ایمنی کارگران و محیط کار یکی از دغدغه‌های مهم و ضروری سازمان‌ها و کسب‌وکارها است. ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست کار در سال‌های اخیر به یکی از مفاهیم مهم و ضروری تبدیل شده و بسیاری از سازمان‌ها به دنبال استخدام کارشناس ایمنی و بهداشت هستند. کارشناس ایمنی با شناسایی ریسک و خطر و ارائه راهکارها و استراتژی‌های پیشگیرانه، از خطرات و حوادث پیشگیری می‌کند و موجب افزایش راندمان و بازدهی کارگران و محیط کار می‌شود.
در این مقاله قصد داریم در مورد شرایط، تحصیلات موردنیاز و شرح وظایف شغلی کارشناس ایمنی توضیح بدهیم و دید جامع و کاملی از بازار کار و موقعیت‌های استخدامی کارشناس HSE به شما بدهیم. در ادامه با ما همراه باشید.

کارفرمایان اصلی کارشناس ایمنی

در دنیای امروز، بحث امنیت، بهداشت کار و محیط‌زیست اهمیت زیادی پیدا کرده و سازمان‌های زیادی برای کاهش هزینه‌ها و افزایش بازدهی و کارآمدی کار به استفاده از استراتژی‌های HSE نیاز پیدا می کنند. به همین دلیل کسب‌وکارها و سازمان‌های مختلف به استخدام کارشناس ایمنی نیاز دارند و این شغل روزبه‌روز بازار کار بهتری پیدا می‌کند.

برخی از این کارفرماها و سازمان‌ها عبارت‌اند از:

  • صنایع تولید مواد شیمیایی و صنایع وابسته به آن
  • شرکت‌های مربوط به شبکه حمل‌ونقل
  • شرکت‌های ساختمانی
  • شرکت‌های خودروسازی و تجهیزات مربوطه
  • کارخانجات مختلف تولید و ذوب فلزات
  • کارخانه‌های صنعتی، فرآوری و تولیدی
  • شرکت‌ها و سازمان‌های بزرگ با تعداد پرسنل و کارکنان بالا
  • مقامات محلی و سازمان‌ها و ادارات دولتی
  • شرکت‌های پتروشیمی، نفت و گاز و شرکت‌های وابسته به آن
  • مخابرات و شرکت‌های ارتباطات دوربرد
  • دانشگاه‌ها و دانشکده‌ها
  • مؤسسات آموزشی و تربیتی
  • شرکت‌های مهندسی
  • آتش‌نشانی و خدمات امداد و نجات
  • صنایع غذایی، نوشیدنی و دخانیات
  • بیمارستان‌ها و کلینیک‌های درمانی
  • هتل‌ها و رستوران‌های زنجیره‌ای

کارفرماها از کارشناس ایمنی چه انتظاراتی دارند؟

کارشناس ایمنی و بهداشت همان‌طور که از نامش مشخص است مسئولیت مدیریت و کنترل مسائل مربوط به ایمنی، بهداشت و محیط‌زیست کار را بر عهده دارد. کارشناس اچ اس ای در سازمان‌های متنوعی می‌تواند استخدام شود و شرح وظایفش با توجه به محیط کار متفاوت خواهد بود. بااین‌حال، به‌طورکلی می‌توان وظایف کارشناس ایمنی را به شرح زیر بیان کرد:

  • شناسایی ریسک و خطرات بالقوه محیط کار و ارائه راهکارهایی برای حذف یا کاهش آن
  • اطمینان از عملکرد صحیح و بی‌خطر تجهیزات و ماشین‌آلات
  • سرکشی و ثبت هرگونه حادثه، نقص، خرابی یا خطر بالقوه و ارائه گزارش به مدیریت
  • به‌روزرسانی قوانین و مقررات ایمنی و در صورت لزوم افزودن مقررات جدید برای حفظ ایمنی محیط کار

کاهش هزینه‌ها، نگهداشت کارگران و بهره‌وری تجهیزات

علاوه بر ایمن‌سازی محیط کار، یکی دیگر از وظایف کارشناس ایمنی، کمک به افزایش بهره‌وری و بازدهی کارگران از طریق کاهش غیبت و خرابی و نقص تجهیزات اساسی است. یکی از مهم‌ترین بخش های این موقعیت شغلی، صرفه‌جویی در هزینه‌های مالی شرکت از طریق کاهش پرداخت غرامت به کارگران و همچنین پیشگیری از پرداخت جریمه‌های دولتی است.

ایمنی کارگران و محیط کار

کارشناس ایمنی مسئولیت پیشگیری از آسیب رسیدن به کارگران، اموال، محیط زیست و عموم مردم را بر عهده دارد. برای دستیابی به این هدف، این کارشناسان کارهای مختلفی مانند طراحی فضاهای کاری ایمن، بازرسی ماشین‌آلات و تجهیزات و حتی آزمایش کیفیت هوا را انجام می‌دهند.

انجام فرآیند کار براساس قوانین و مقررات

کارشناسان ایمنی با بازرسی‌های روزانه و منظم و ارائه گزارش به مدیریت راجع به موارد نقض قوانین دولتی و شهرداری، قوانین و سیاست‌های کلی منابع انسانی شرکت یا وضع قوانین و استراتژی‌های جدید از بسیاری از مشکلات و دردسرهای قانونی و حقوقی در آینده جلوگیری می‌کند.

انجام اقدامات ایمنی

کارشناس ایمنی در سازمان ها و ادارات دولتی می‌تواند استخدام شود. بسیاری از کارشناسان HSE در ادارات و سازمان‌های دولتی مشغول به کار هستند و با انجام بازرسی‌های منظم ایمنی، شرکت‌هایی که از قوانین ایمنی پیروی نمی‌کنند را جریمه می‌کنند. این موقعیت شغلی معمولا برای اطمینان از ایمنی محل کار نیاز به همکاری با تکنیسین‌های ایمنی و بهداشتی شغلی دارد.

کارشناس بهداشت حرفه‌ای کیست؟

بهداشت حرفه‌ای (Occupational Health Engineering) رشته‌ای از علوم پزشکی است که برای حفظ سلامت جسمی، روحی و شغلی کارکنان و هم چنین سلامت محیط کار، عوامل و خطرات ناشی از کار مانند خطرات بیولوژیکی، فیزیکی و شیمیایی را شناسایی می‌کند و شرایط را ارزیابی، کنترل و مدیریت می‌کند. برخی از افراد فکر می‌کنند که وظایف و کار رشته‌ بهداشت حرفه‌ای با بهداشت محیط یکسان است اما این تنها یک باور اشتباه است و این دو شغل با یکدیگر کاملا متفاوت هستند.

همه سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی برای حفظ سلامت محیط کار، بالا بردن سلامت عمومی و سلامت شغلی نیازمند استخدام کارشناس بهداشت حرفه‌ای دارند تا خطرات ناشی از کار را مدیریت کند.

کدام سازمان‌ها نیاز به استخدام بهداشت حرفه‌ای هستند؟

امروزه اغلب سازمان‌های دولتی و خصوصی، بیمارستان‌ها، آموزش‌ و پرورش، وزارت نیرو و کار، صنایع و معدن، تامین اجتماعی، شرکت‌های بزرگی مانند شرکت نفت، ایران خودرو و سایر کسب و کارها به دنبال استخدام متخصص بهداشت حرفه‌ای هستند تا از سلامت کارکنان خود در برابر عوامل خطر و ریسک‌پذیر محافظت کنند. اگر چنین نیروی کاری در سازمان‌ها و به خصوص شرکت‌های تولیدی نباشد علاوه بر اینکه سلامت کارکنان و کارگران به خطر می‌افتد، ممکن است خطرات جبران‌ناپذیر و هزینه‌های سنگینی برای مدیران شرکت به دنبال داشته باشد.

سخن آخر

شغل کارشناس یا متخصص ایمنی یکی از مشاغل مهم و ضروری در هر سازمان و کسب‌وکاری است و مسئولیت اصلی اش حفظ ایمنی کار، بهداشت کار و مسائل مربوط به محیط‌زیست پیرامون کار است. در حال حاضر بسیاری از سازمان‌ها و کارخانجات مثل شرکت‌های پتروشیمی و نفتی، کارخانجات ذوب فلزات، بیمارستان‌ها، دانشگاه‌ها و ادارات و سازمان‌های دولتی و خصوصی برای پیشگیری از حوادث و خطرات بالقوه به استخدام کارشناس ایمنی نیاز پیدا می کنند.

ایمنی و بهداشت، شغلی حساس با مسئولیت کاری فوق‌العاده بالاست و فردی برای این کار مناسب است که علاوه بر مهارت‌های تخصصی، ویژگی‌های فردی لازم مثل مدیریت بحران، توانایی حل مسئله، قدرت تجزیه‌وتحلیل بالا و مهارت‌های ارتباطی خوبی داشته باشد. در سایت استخدام جاب ویژن آگهی‌های استخدام جدید در رابطه با اچ اس ای، ایمنی و بهداشت محیط کار وجود دارد و کارجویان محترم می‌توانند با بررسی فرصت‌های شغلی، موقعیت شغلی دلخواه خود را پیدا کنند و استخدام شوند.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد