برنامهنویسی یکی از جذابترین مشاغل است که بازار کار بسیار خوبی دارد. از مزیتهای این شغل این است که میتوانید آن را به صورت دورکاری انجام دهید. خیلی از سازمانها نیازمند برنامهنویس ثابت هستند ولی بعضی از سازمانها، پروژههای محدودی دارند که برای انجام آنها به سراغ برنامهنویسانی میروند که به صورت freelance کار میکنند.
فریلنسینگ یک نوع خود اشتغالی پروژهای است که شما صفر تا صد آن را با استفاده از یک کامپیوتر و اتصال اینترنت و در هر مکانی که دوست دارید، مثل منزل خود یا یک کتابخانهی عمومی انجام میدهید. تمامی مشاغلی که بتوان آنها را به صورت دیجیتالی و با یک کامپیوتر معمولی در خانه انجام داد، مثل ترجمه و تولید محتوا، برنامهنویسی، توسعهوب و توسعهی اپلیکیشن، دیجیتال مارکتینگ، مدیریت شبکههای اجتماعی و سئو، طراحی گرافیکی، طراحی UI/UX و … میتواند نوعی شغل فریلنس باشد.
این شغل مزایایی مثل بیمه، اضافهکار، عیدی، سنوات و … ندارد ولی هر کسی میتواند با توجه به تخصص خودش، چنین کاری در منزلش و تنها با استفاده از یک اتصال اینترنت و یک لپ تاپ انجام دهد. از مزیتهای این شغل، میتوان انعطافپذیری آن از نظر ساعات کاری و عدم نیاز به خروج از منزل اشاره کرد. البته فریلنسینگ امنیت شغلی بالایی ندارد و بهتر است که برای گذراندن زندگی خود، در یک سازمان معتبر استخدام شوید.
با این حال فریلنسری برنامهنویسی میتواند به شغل بسیار پردرآمد تبدیل شود. فقط شما باید بدانید که چگونه به یک فریلنسر برنامهنویس حرفهای تبدیل شوید.
در این مقاله میخواهیم مزایای کار کردن به صورت فریلنسینگ را برای شما توضیح دهیم و به شما بگوییم که چگونه میتوانید یک فریلنسر برنامهنویس شوید.
مقالات مرتبط: فریلنسر کیست؟
· شرایط و ساعات کاری منعطف و وقت داشتن برای رسیدگی به کارهای شخصی: فریلنسرها میتوانند هر جایی که دلشان میخواهد، مثل منزل خود، در دل طبیعت در یک دفتر کاری اجارهای ساعتی، در یک کافیشاپ یا هر جای دیگری که فکرش را میکنید، کار کنند. به علاوه، آنها میتوانند هر ساعتی از شبانه روز که دوست دارند، کار خود را انجام دهند اما باید پروژه را به موقع به دست مشتری برسانند.
· عدم نیاز به سرمایهی اولیه: وقتی هنوز وارد بازار کار نشدهاید و در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالا سرمایهی زیادی برای شروع یک کسبوکار ندارید. به ویژه در شرایط اقتصادی کنونی، امکان شروع بسیاری از کسبوکارها نیازمند سرمایههای عظیمی است. این در حالی است که راهانداختن یک کسبوکار فریلنسینگ هیچ هزینهای برای شما ندارد و فقط به یک اتصال اینترنت و یک کامپیوتر شخصی نیاز دارید.
· مالک کسبوکار خودتان هستید: هیچ کس دوست ندارد برای دیگران کار کند و از دستورات کسی پیروی نماید. با این حال، تمام کسانی که در سازمانهای مختلف مشغول هستند، اگر میخواهند ارتقاء شغلی بگیرند یا کار خود را حفظ نمایند، مجبورند از کسانی جایگاه سازمانی بالاتری دارند، حرف شنوی داشته باشند. یکی از مهمترین خوبیهای freelancing این است که شما برای کسی کار نمیکنید و صاحب کسبوکار خود هستید. هر چند که باید سفارشهای مشتریها را انجام دهید اما میتوانید از هر مشتری که میخواهید، سفارش قبول کنید و اگر آبتان با مشتری در یک جوی نمیرود، این اختیار را دارید که سفارش او را رد کنید.
· با ابزارها و فناوریهای مختلف کار میکنید: از آنجایی که شما در خدمت یک سازمان خاص نیستید، شغل شما محدود به یک نقش خاص نیست. شما این فرصت را دارید تا در حوزههای بسیار متنوعی فعالیت کنید. شما میتوانید یک ادمین سیستم، توسعهدهندهی جاوا یا یک متخصص جاوااسکریپت باشید. شما با کار کردن روی پروژههای مختلف، با حوزههای مختلفی آشنا میشوید و قطعا این تنوع هم به سود شما و هم بسیار لذتبخش است.
· دستمزد خودتان را خودتان تعیین میکنید: شما به عنوان یک فریلنسر این اختیار را دارید که هر قیمتی روی کارهای خود بگذارید. معمولا پولی که از یک کار سازمانی مشابه میگیرید، کمتر از پولی است که میتوانید از این طریق به دست بیاورید. البته مشکلی که در کارهای فریلنس وجود دارد این است که بعضیها، به ویژه خانمهای که در این بازار فعالیت دارند، با دستمزدهای خیلی پایین کار میکنند و از آنجایی که فریلنسرها، صنف ندارند که نرخی برای کارها تعیین کند، بازار خراب میشود. با این حال، اگر کیفیت کارتان خیلی بالاتر از دیگران باشد، قطعا مشتریان زیادی حاضر خواهند بود که پول بیشتری بپردازند، اما کارشان را شما انجام دهید.
حالا که با مزایای کار کردن به عنوان فریلنسر آشنا شدید، وقت آن است که به شما بگوییم چگونه میتوانید یک فریلنسر برنامهنویسی شوید.
پیشنیاز این شغل، مهارت کدنویسی به یک یا چند زبان مختلف است. برای این کار سه راه دارید:
بهترین زبان برنامهنویسی برای شروع، زبان برنامهنویسی پایتون است. این زبان علاوه بر سادگی و سینتاکس شبیه به زبان انگلیسی، بازار کاری عالی و درآمد فوقالعادهای دارد.
۲) برای خود مشتری پیدا کنید
یکی از این روشها، شبکهسازی از طریق دوستان و آشنایان است.به عنوان مثال، خود من در دوران تحصیلم در مقطع لیسانس در رشتهی زیستشناسی متوجه شدم که استعداد خوبی در ترجمههای متون تخصصی علوم پایه دارم. بنابراین به دوستان و نزدیکانم سفارش کردم که اطلاعات تماس من را در اختیار دوستان دانشجویشان که در این رشتهها مشغول به تحصیل هستند، قرار دهند. پس از مدتی اولین مشتریان تماس گرفتند و از آنجایی که از نتیجهی کار خیلی راضی بودند، اطلاعات تماس من را در اختیار دوستان و آشنایان خودشان نیز قرار دادند و بدین ترتیب، به تدریج، شبکهی گستردهای از دانشجویان و حتی اساتید دانشگاهها از سراسر کشور، سفارشهای زیادی برای ترجمهی مقالات و کتابها به من ارائه میدادند.
راه دیگری نیز برای کار کردن به عنوان یک فریلنسر برنامهنویس وجود دارد و آن این است که از طریق صفحهی «فرصتهای شغلی» در کاریابی جاب ویژن به دنبال آگهیهای استخدام فریلنسر برنامهنویس باشید.
مقالات مرتبط: فریلنسر کیست؟