جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

چه شرایطی برای استخدام مهندس کشاورزی در نظر گرفته می‌شود؟

بسیاری از سازمان‌های دولتی به دلیل اهمیت استراتژیک کشاورزی به دنبال استخدام مهندس کشاورزی هستند. دولت‌ها سعی می‌کنند به کشاورزان در تولید غذای مورد نیاز کشور کمک کنند و برای این کار، نیاز به کمک فارغ‌التحصیلان رشته‌ی مهندسی کشاورزی دارند. از طرفی بهره‌برداری بی‌رویه از زمین‌های کشاورزی، مصرف بیش از اندازه‌ی سموم و کودهای شیمیایی و آلودگی‌های زیست‌محیطی، بسیاری از زمین‌های کشاورزی را غیر قابل استفاده ساخته است. به علاوه، مشکلات دیگری مثل بحران آب و گرمایش جهانی، راندمان کشاورزی سنتی را بسیار پایین آورده و هزینه‌های کشاورزی را افزایش داده‌اند. به همین دلیل آگهی‌های استخدامی مهندس کشاورزی به صورت روزانه در سایت‌های کاریابی منتشر می‌شود.

مهندس کشاورزی کیست و چه وظایفی برعهده دارد؟

برخلاف تصور مردم که فکر می‌کنند مهندسی کشاورزی فقط به کشت، داشت و برداشت محصولات زراعی و باغی می‌پردازد، مهندسین کشاورزی روی مسائلی مثل تولید پارچه‌های کتانی یا طراحی بسته‌بندی مواد غذایی نیز کار می‌کنند. اگر در این رشته مشغول به کار شوید، کارهای شما، حول دو مسئله افزایش جمعیت جهان و کاهش زمین‌های کشاورزی تعریف می‌شود.

دولت‌ها برای حاصلخیز نگه داشتن خاک‌ها نیاز به استخدام مهندس کشاورزی دارند زیرا بهره‌برداری بی‌رویه از این زمین‌ها، سبب فرسایش و تهی شدن منابع غذایی آن‌ها می‌شود. این مهندسین باید روش‌هایی برای صرفه‌جویی در مصرف آب مورد نیاز برای کشاورزی پیدا کنند زیرا بزرگترین بحرانی که انسان در دهه‌های آینده تجربه خواهد کرد، بحران بی‌آبی است. وظیفه‌ی سنگین سیر کردن خیل عظیم جمعیت بشر در سال‌های آینده بر دوش مهندسین صنایع غذایی و مهندسین کشاورزی قرار دارد و کسانی که به عنوان مهندس کشاورزی مشغول به کار می‌شوند، باید روش‌هایی را برای بازدهی بالای زمین‌های کشاورزی توسعه دهند.

وظایف مهندس کشاورزی

·         طراحی سیستم‌ها و ماشین‌آلات کشاورزی

امروزه، شرکت‌های تولید سیستم‌ها و ماشین‌آلات کشاورزی، برای طراحی کامپیوتری این سیستم‌ها و ماشین‌آلات، مهندسین کشاورزی را استخدام می‌کنند. در واقع، این رشته دارای یک گرایش مهندسی ماشین‌های کشاورزی است.

·         طراحی ماشین آلات کشاورزی

برای مثال، این مهندسین، دستگاه‌های شخم‌زنی و جابه‌جایی خاک طراحی می‌کنند که می‌توانند در شرایط آب‌وهوایی مختلف، عملکرد مناسبی داشته باشند. طراحی نقشه‌های این ماشین‌آلات و سیستم‌ها، بررسی جنبه‌های فنی آن‌ها و اطمینان یافتن از انطباق این طر‌ح‌ها با قوانین موجود، از جمله کارهایی که مهندسان کشاورزی انجام می‌دهند.

·         تست کردن تجهیزات و تأسیسات کشاورزی

مهندسین کشاورزی، تجهیزات و تأسیسات کشاورزی (مثل کمباین‌ها و کود‌پاش‌ها) را بررسی و در صورت نیاز، آن‌ها را تعویض می‌کنند. آن‌ها بررسی‌های دقیقی روی ایمنی و کارایی این دستگاه‌ها انجام می‌دهند. وقتی که ماشین‌آلات و تأسیسات کشاورزی عملکرد خوبی نداشته باشند، این مهندسین، تلاش می‌کنند منشاء مشکل را پیدا و آن را رفع کنند.

·         مشاوره دادن به کشاورزان و سازمان‌ها در رابطه با نحوه‌ی استفاده از زمین

متخصصان این رشته از داده‌های GPS، داده‌های آب‌وهوایی و ابزارهای مدل‌سازی کامپیوتری برای مشاوره دادن به کشاورزان و سازمان‌ها در رابطه با نحوه‌ی استفاده‌ی صحیح از زمین‌های کشاورزی بر اساس شرایط خاک، کیفیت آب و آلودگی زمین، استفاده می‌کنند.

در واقع، وزارت جهاد کشاورزی برای این کار، نیاز به استخدام مهندس کشاورزی دارد. این مهندسین، اثرات شرایط محیطی روی کشاورزی در زمین‌های مورد نظر را ارزیابی کرده و پیشنهاداتی برای افزایش بازدهی این زمین‌ها، ارائه می‌دهند.  ·         تعمیر و به‌روزرسانی تأسیسات و زیرساخت‌های کشاورزی

مهندسین کشاورزی با به کارگیری روش‌ها، فرایندها و ضوابط مهندسی مرتبط، مشکلات زمین‌های کشاورزی و تأسیسات آن‌ها را برطرف می‌کنند. این مهندسین، تأسیسات و زیرساخت‌های کشاورزی را به‌روز‌رسانی و مکانیزه می‌نمایند و طرح‌های جدیدی برای افزایش راندمان تولید و استفاده‌ی هر چه بیشتر از زمین، ارائه می‌دهند.

·         نظارت بر پروژه‌های ساخت‌وساز

مهندسین کشاورزی بر پروژه‌های ساخت‌وساز مرتبط با مسائلی مثل زهکشی آب، بازسازی زمین، سیستم‌های آبیاری و … نظارت می‌کنند. طراحی و اجرای سازه‌هایی برای ذخیره‌ی محصولات برداشت شده، فراوری آن‌ها، فراوری محصولات دامی و دیگر سازه‌هایی که در زمین‌های کشاورزی کاربرد دارند، نیز بر عهده‌ی این مهندسین است.

مهندس کشاورزی با چه چالش‌هایی در محل کار مواجه می‌شود؟

اولین کاری که یک مهندس کشاورزی انجام می‌دهد، بررسی دقیق مسئله است. هم‌چنین عوامل مؤثر مثل فرسایش خاک، کیفیت بذر، و کاهش منابع معدنی خاک را بررسی می‌کند. او سیستم آبیاری را بررسی می‌کند تا در صورت نیاز آن را تغییر دهد و کیفیت آب را نیز بررسی می‌کند. کار مهندس کشاورزی این است که متوجه شود کدام عوامل این مسئله را ایجاد کرده‌اند و باید روش‌هایی برای حل کردن این مشکل پیدا کند. او باید برای اینکار، با مسائل و حوزه‌های مرتبط با آب، زیست‌شناسی، کشاورزی و مجموعه‌ای از سیستم‌های مهندسی آشنا باشد.

زمانی که مهندس متوجه شود که مشکل چیست، باید مهارت‌های پژوهشی و تکنیکی خود را به کار بگیرد. او می‌تواند به موارد قبلی که با مشکل مشابهی مواجه بوده‌اند، نگاهی بیاندازد و روش‌هایی را که در آن موارد جواب داده‌اند، بررسی کند.

ممکن است مهندس کشاورزی متوجه شود که آن منطقه، مشکلات خاصی دارد و باید تأسیسات خاصی در زمین کشاورزی طراحی شود تا آن مشکلات رفع شوند. متخصصین این رشته ممکن است روی طراحی نوعی بسته‌بندی خاص که سبب ماندگاری بیشتر محصولات در آن می‌شود، نیز کار کنند.

مهم‌ترین مهارت‌هایی که در استخدام مهندس کشاورزی به آن‌ها توجه می‌شود؟

مهارت‌های نرم مورد نیاز تمام مهندسان کشاورزی عبارتند از:

  • مهارت‌های ارتباطی عالی
  • مهارت در کار تیمی یا رهبری یک تیم
  • توجه به جزئیات
  • توانمندی در سازمان‌دهی و هماهنگی امور
  • مهارت در حل مسئله
  • مهارت در مدیریت زمان
  • مهارت‌های ریاضیاتی و محاسباتی

اما یک مهندس کشاورزی در محیط کار باید به مهارت‌های سخت زیر مسلط باشد.

  • کارهای مهندسی و طراحی
  • مشاوره‌ی فنی
  • مدیریت بهینه‌ی آب
  • انجام تست‌ها و جمع‌آوری داده‌ها
  • مدیریت منابع طبیعی
  • کار کردن با GPS و GIS
  • آشنایی با سیستم‌های آب‌رسانی
  • مهارت در انجام آزمایش‌های کیفیت آب و تحلیل داده‌های حاصل
  • کار کردن با نرم‌افزار‌های طراحی سه‌بعدی CAD
  • آشنایی با بیماری‌های گیاهان
  • آشنایی با تأسیسات و ماشین‌آلات کشاورزی
  • مهارت در پرورش گیاهان
  • کنترل آفات و بیماری‌ها

مدرک مورد نیاز برای استخدام مهندس کشاورزی چه هست؟

لیسانس مهندسی کشاورزی حداقل مدرک مورد نیاز برای جذب نیروی مهندس کشاورزی است. اما شما می‌توانید ارشد و دکتری تخصصی خود را در گرایش‌هایی مانند توسعه‌ روستایی، خاک‌شناسی و علوم و تکنولوژی بذر بگذرانید و سپس وارد بازار کار شوید.

اگر می‌خواهید آگهی‌های استخدام جدید سازمان‌ها و شرکت‌های خصوصی را مشاهده کنید، می‌توانید از سایت‌های کار و استخدام استفاده کنید.

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد