جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

10 نرم افزار پرکاربرد در رشته گرافیک

شغل طراح و گرافیست یکی از مشاغل جذاب و خلاقانه است که نیازمند مهارت‌های مختلفی است. یکی از مهم­ترین مهارت‌ها در این زمینه، کار با نرم‌افزار است؛ به طوری که در تمام آگهی‌های استخدامی گرافیست، مهارت کار با نرم‌افزار ذکر شده و جزء جدا نشدنی این رشته محسوب می‌شود.

به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مقاله، به معرفی 10 تا از پرکاربردترین این نرم‌افزارها بپردازیم تا شما هم با این شغل جذاب بیشتر آشنا بشوید. پس تا آخر مقاله همراه ما باشید.

1) Adobe Photoshop

اگر با دنیای نرم‌افزار غریبه نباشید، حتما نام شرکت ادوبی به گوشتان خورده است. این شرکت آمریکایی، سازنده نرم‌افزارهای کامپیوتری است که عمده فعالیتش در زمینه تولید نرم‌افزارهای طراحی و گرافیک است. بسیاری از نرم‌افزارهای گرافیک کاربردی و مهم توسط این شرکت ساخته می‌شود. شاید بتوان معروف‌ترین نرم‌افزار این شرکت را فتوشاپ دانست.

در حال حاضر، فتوشاپ یکی از محبوب‌ترین نرم افزارهای طراحی به شمار می‌رود و توسط میلیون‌ها طراح گرافیک در دنیا برای طراحی بنر، پوسترهای تبلیغاتی و هنری، طراحی وب‌سایت یا لوگو و مورد استفاده قرار می‌گیرد. حتی در بعضی آگهی استخدام برای مشاغل دیگر مثل تولید محتوا نیز آشنایی با فتوشاپ مزیت محسوب می‌شود.
یکی از مزایای فتوشاپ این است که هر کس با هر سطح آشنایی می‌تواند از این نرم افزار محبوب استفاده کند؛ از ادیت و ویرایش ساده و تغییر سایز تصاویر تا خلق طراحی‌های پیچیده و هنری از جمله امکانات این برنامه هستند. برخی از امکانات کاربردی این نرم افزار عبارت‌اند از:

·         کراپ یا قیچی کردن عکس و تصویر، rotate یا چرخاندن عکس

·         پاک کردن و حذف هرگونه blemish و نقطه و لکه از تصویر

·         کنترل و افزایش یا کاهش رنگ‌های تصویر

·         امکان افزودن و انتخاب فیلتر به عکس

·         پشتیبانی از نسخه RAW

مزایای فتوشاپ

·         محیط کاربرپسند

·         امکان طراحی سه بعدی

·         ویرایش ویدیو و ساخت انیمیشن

·         نسخه‌ موبایل نرم افزار (با امکانات کمتر)

معایب فتوشاپ

·         سنگین بودن برنامه اشغال فضای نسبتاً زیاد در حافظه و رم

·         به دلیل پیکسلی بودن برای طراحی لوگو و کاراکتر و چندان مناسب نیست.

2) Adobe Illustrator

ایلوستریتور اولین و مهم‌تری نرم افزار مورد توسط طراحان گرافیک است و هر شخصی که می‌خواهد برای استخدام به عنوان گرافیست رزومه ارسال کند، می‌بایست کار با آن را فرابگیرد. این نرم افزار کاربردی بیش از هر چیز برای ادیت تصاویر وکتور به کار می‌رود و با استفاده از آن می‌توان انواع تصاویر هنری، آیکون، پوستر، بیزنس کارت یا تصاویر بیلبورد را طراحی کرد. رابط کاربری عالی و امکانات ویژه‌ای که در اختیار طراحان قرار می‌دهد نقاط قوت این نرم افزار کامپیوتری به شمار می‌رود. هرچند فرآیند یادگیری نسبتاً طولانی و فضای زیادی که در حافظه و رم کامپیوتر اشغال می‌کند ازجمله معایب این برنامه طراحی هستند.

مزایای ایلوستریتور

·         امکان تبدیل تصاویر پیکسلی به وکتور

·         طراحی تصاویر دوبعدی و سه بعدی

·         حفظ کیفیت تصاویر در سایزهای مختلف

·         به خاطر برداری بودن برای طراحی لوگو و کاراکتر مناسب است.

معایب ایلوستریتور

·         عدم پشتیبانی از طرح‌های انیمیشنی

·         عدم پشتیبانی از زبان فارسی

3) Adobe InDesign

نرم‌افزار ایندیزاین از دیگر نرم‌افزارهای گرافیکی شرکت ادوبی است که کاربرد ویژه آن برای صفحه‌آرایی یا صفحه‌بندی کتاب، مجلات، کاتالوگ، تقویم، روزنامه و ... است. از ویژگی‌ها و امکانات نسخه جدید نرم‌افزار ایندیزاین ، علاوه بر ساخت Ebook ، کتاب‌های الکترونیکی پیشرفته EPUB می‌باشد که از نسخه‌های جدید کتاب‌های الکترونیکی است و امکان قرار دادن ویدیو و صوت و انیمیشن نیز در آن وجود دارد.

مزایای ایندیزاین:

·         روند یادگیری نسبتاً کوتاه

·         کاربرد گسترده در صنعت چاپ و صفحه‌آرایی

·         افکت‌های متنوع و زیبا

·         روند ساده ترکیب متن و تصاویر گرافیکی

·         امکان ایجاد کتاب‌های الکترونیکی

معایب ایندیزاین:

·         ابزارهای محدود برای خلق تصاویر گرافیکی

·         ابزارهای طراحی نه چندان پیچیده و حرفه‌ای

·         محدودیت در ادیت و ویرایش عکس و تصویر

4) Adobe After Effect

یکی از نرم‌افزارهای حرفه‌ای برای طراحی و ساخت جلوه‌های ویژه و موشن گرافیک نرم‌افزار افترافکت هست و در طراحی تیزرهای تبلیغاتی و تیتراژ در سینما و تلویزیون نیز بسیار دیده می‌شود. در این نرم‌افزار امکان ساخت جلوه‌های بصری دوبعدی و سه‌بعدی وجود دارد .

مزایای افترافکت

·         نرم‌افزاری قدرتمند در طراحی دوبعدی

·         پشتیبانی از طراحی جلوه‌های بصری سه‌بعدی

·         وجود افکت‌ها و پلاگین های جانبی متعدد

·         امکان استفاده از زبان فارسی در تایپ با استفاده نرم‌افزارهای فارسی‌نویس و اسکریپت‌های فارسی‌نویس

·         امکان اسکریپت نویسی برای افکت‌ها

معایب افترافکت

·         فضای هارد دیسک را به مقدار زیادی اشغال می‌کند.

·         سایز خروجی نرم‌افزار بالا است.

·         محیط کار آن برای شروع یادگیری دشوار می‌باشد.

5) CorelDRAW

کورل دراو که اختصاراً کورل هم نامیده می‌شود یکی دیگر از نرم افزارهای گرافیک است که بیشتر برای طراحی استفاده می‌شود تا ویرایش و ادیت تصویر. نرم‌افزار CorelDraw برای شرکت Corel است. امکان استفاده از گرافیک‌های برداری و پیکسلی در نرم‌افزار کورل وجود دارد اما این نرم‌افزار اصولاً به‌عنوان نرم‌افزار وکتوری شناخته می‌شود. نرم‌افزار کورل را به‌عنوان یک نرم‌افزار صنعتی نیز می‌شناسند چون در طراحی گرافیکی اکثر صنعت‌ها نیز کاربرد فراوانی دارد مانند شرکت‌های تبلیغاتی ، تابلوسازی ، چاپخانه‌ها ، طراحان وب و ... .
مزیت نرم‌افزار کورل دراو

·         یادگیری آسان نرم‌افزار

·         پشتیبانی از اکثر فرمت‌های تصویری

·         کاربرد حرفه‌ای در صنعت

·         پشتیبانی از فونت‌های فارسی

·         پشتیبانی از گرافیک برداری و وکتور
معایب نرم‌افزار کورل دراو

·         عدم استفاده از نرم‌افزار برای ویرایش عکس

·         عدم پشتیبانی از طراحی سه‌بعدی

·         عدم ارائه نرم‌افزار برای نسخه مک 

6) Autodesk 3Ds Max

نرم‌افزار 3D Max  نرم‌افزاری قدرتمند درزمینه طراحی گرافیک‌های سه‌بعدی هست. کمپانی سازنده این نرم‌افزار Autodesk  است. تری دی مکس از امکانات بسیاری درزمینه طراحی گرافیک‌های سه‌بعدی ، انیمیشنی در صنعت‌های تیزرسازی و ساخت بازی‌های کامپیوتری و پویانمایی داراست. نرم‌افزار تری دی مکس به‌طور خاص در معماری طراحی مدل‌ها و نقشه‌های ساختمان نیز کاربرد دارد و وجود تعداد زیاد پلاگین ها یا افزونه‌های جانبی این نرم‌افزار باعث برتری و پیشی گرفتن آن نسبت به سایر رقبا در این زمینه می‌باشد.

مزایای نرم‌افزار 3D Max

·         وجود افزونه‌ها و پلاگین های بسیار برای نرم‌افزار

·         کاربرد انیمیشن‌سازی

·         امکان طراحی پویانمایی یا جلوه‌های ویژه

·         پشتیبانی کامل از گرافیک‌های سه‌بعدی

معایب نرم‌افزار 3D Max

·         عدم پشتیبانی و اجرا در سیستم‌های مک

·         یادگیری و حرفه‌ای شدن در آن نیازمند زمان زیادی دارد

·         عدم تطابق و اجرا در سیستم‌ها با سخت‌افزارهای قدیمی 

7) Affinity Designer

برای افرادی که نسخه لیسانس و اصل نرم افزارهای گرافیکی را خریداری می‌کنند، برنامه افینیتی دیزاینر نسخه ارزان‌ترِ ایلوستریتور به حساب می‌آید. نرم افزار افینیتی دیزاینر برای افرادی که تازه وارد حوزه طراحی شده‌‌اند بسیار مناسب است و امکانات ویژه و آزادی عمل خوبی برای خلاقیت در اختیار شما قرار می‌‌دهد. امکان کار بر فایل‌های وکتور و رستر و تبدیل آن‌ها به یکدیگر از جمله امکانات این نرم افزار طراحی محسوب می‌شوند.
یکی از مزیت‌های نرم افزار افینیتی، ارائه اپلیکیشن طراحی برای آیپد با همان ویژگی‌ها و امکانات نسخه دسکتاپ است.

8) Xara Designer Pro X

یکی دیگر از بهترین نرم افزارهای گرافیکی حرفه ‌ای، برنامه Xara Designer است و برای تصاویر وکتور و نقشه‌های بیتی ساخته شده است. طراحی گرافیکی، تصویرسازی، ادیت و ویرایش عکس و و ابزارهایی مثل gradient، Outlines  و Transparency از جمله امکانات و ابزارهای مفید این برنامه کامپیوتری هستند.
این برنامه کاربردی با ارائه صدها قالب  layout، المان‌های طراحی و بیش از یک میلیون تصویر آرشیوی به افزایش سرعت و بهره‌وری در امر طراحی کمک می‌کند. ایرادی که شاید در مورد زارا دیزاینر وجود داشته باشد این است که در حال حاضر تنها نسخه ویندوز آن عرضه شده است.

 

9) GIMP

نرم‌افزار گرافیکی GIMP با حجم کمی که دارد جایگزین مناسبی برای فتوشاپ خواهد بود مخصوصاً اگر نمی‌خواهید کارهای حرفه‌ای انجام دهید. البته این نرم‌افزار مجهز به ابزارها و ویژگی‌های برجسته است و گزینه خوبی برای طراحی‌های مختلف ازجمله آن دسته از طرح‌ها که شامل خط و منحنی هستند، خواهد بود. نرم‌افزار گیمپ دارای ابزارهای مناسب برای عکسان به‌منظور ویرایش عکس‌هایشان می‌باشد. این نرم‌افزار به دلیل بهره‌مندی از رابط کاربری ساده و آسان گزینه‌ای مناسب برای یادگیری کاربران غیرحرفه‌ای و مبتدی نیز محسوب می‌شود که البته همه این ویژگی‌ها دست در دست هم می‌دهند تا بتوانید تجربه خوبی را در استفاده از این نرم‌افزار گرافیکی رقم بزنید.

 

10)  Canva

اگر تجربه زیادی در طراحی و گرافیک ندارید و در جستجوی نرم افزاری ساده و کاربردی می‌گردید کانوا انتخاب مناسبی است. با استفاده از این برنامه رایگان می‌توانند به راحتی و در کمترین زمان ممکن، طراحی‌های هنری زیبایی خلق کنید، تنها کافی است المان یا ابزار مورد نظر را انتخاب کنید و آن را روی طراحی خود بیندازید.
برنامه کانوا امکانات ویژه نرم افزارهای گرافیک حرفه ‌ای مثل فتوشاپ را ندارد؛ اما برای افراد مبتدی که نیاز به طراحی‌‌های ساده دارند برنامه بسیار کاربردی و مفیدی است. 

جمع بندی

با توجه به شناختی که در این مقاله از نرم‌افزارهای معروف گرافیکی پیدا کردید و با کاربرد نرم‌افزارهای گرافیکی آشنا شدید خیلی راحت‌تر میتوانید تصمیم بگیرید که کدام نرم‌افزار برای کارهای طراحی شما مناسب است؛ بااینکه برخی از این نرم‌افزارها را اگر به‌صورت مکمل استفاده کنید بهترین بازده و خروجی را میتوانید درون طرح‌هایتان داشته باشید.

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد