فرآیند تولید غذا در سطح کلان، فرآیندی پیچیده و نیازمند تخصصهای گوناگون است. از مهندسین کشاورزی تا مهندسین الکترونیک، همگی در صنایع غذایی، نقش دارند. نیاز به رشتههای مهندسی برای تولید صنعتی غذا، سبب ایجاد رشتهای تحصیلی به نام مهندسی صنایع غذایی شده است.
یکی از رشتههای مرتبط با مهندسی صنایع غذایی، رشتهی مهندسی شیمی است. فرآیندهای شیمیایی در خیلی از صنایع مثل صنایع غذایی، داروسازی، نساجی، کاغذ، فولاد، پتروشیمی، پلیمر و … نقش محوری دارند. این فرآیندها باید تا جای ممکن از نظر اقتصادی به صرفه و از نظر زیستمحیطی، پاک باشند. بهینهسازی و سازگار کردن فرآیندهای شیمیایی در مقیاسهای صنعتی، کار مهندسین شیمی است.
برای مشاهدهی آگهیهای استخدام مهندسین صنایع غذایی کلیک کنید.
صنایع غذایی از جمله رشتههای استراتژیک است که میتواند امنیت غذایی جوامع را تأمین کند. با افزایش جمعیت جهان و کاهش منابع غذایی نیاز به استخدام مهندس صنایع غذایی رو به افزایش است. به علاوه، چالشهایی جدید مثل آلودگی منابع غذایی و نیاز به تأمین مواد غذایی برای سفرهای فضایی و کلنیسازی مریخ، راه پیشرفت این رشته را باز کردهاند.
مهندسین شیمی با بهرهگیری از دانش خود در حوزههای شیمی، ریاضیات، فیزیک و حتی زیستشناسی، نیاز صنایع به روشهای شیمیایی بهینه و پاک را برآورده میسازند. کسانی که در این شغل استخدام میشوند، باید کارهای پژوهشی انجام دهند، فرآیندها و تجهیزات را به بهینهترین شکل ممکن طراحی کنند، ایمنی فرآیندها را بالا ببرند و … .
در این مقاله قصد داریم در رابطه با تحصیلات و مهارتهای لازم برای این دو شغل با شما صحبت کنیم. با ما همراه باشید.
سازمانهای متعددی، از داروسازیها گرفته تا شرکتهای تولیدکنندهی مواد غذایی فارغالتحصیلان این رشته را استخدام میکنند. علاوه بر شرکتهای تولید کنندهی محصولات غذایی و دارویی، سازمانهای نظارتی مثل وزارت بهداشت نیز مهندسین صنایع غذایی را جذب میکنند.
در حال حاضر، جمعیت گونهی انسان هوشمند در سیارهی زمین، از ۷ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر بیشتر است. انتظار میرود که تا سال ۲۰۵۰، این میزان به ۹ میلیارد و ۷۰۰ میلیون نفر افزایش یابد. به علاوه، ایلان ماسک (Elon Musk)، مدیر اجرایی شرکت آمریکایی SpaceX بیان کرده است که قصد دارد تا آن سال، حدود یک میلیون نفر را روی سیارهی مریخ ساکن کند. خوشبختانه با شیوع ویروس کرونا بخشی از جمعیت زمین در حال کمتر شدن است اما در هر صورت، عواملی مثل فرسایش خاکها و نابودی اکوسیستمها، تولید غذا از طریق روشهای سنتی را بسیار تضعیف خواهند کرد.
· شرکتهای داروسازی
· پتروشیمیها
· شرکتهای فعال در حوزهی نفت و گاز
· شرکتهای تولید مواد غذایی
· شرکتهای تولید لوازم آرایشی و بهداشتی
· شرکتهای تولدکنندهی کاغذ
· شرکتهای نساجی
· شرکتهای فعال در تولید فرآوردههای فلزی
· شرکتهای تولیدکنندهی محصولات پلیمری
· معادن
· و …
با مراجعه به معتبرترین وبسایت کاریابی ایران به نشانی www.jobvision.ir میتوانید آگهیهای استخدام مهندسی شیمی را که با شرایط شما تطابق دارند، پیدا کنید.
اگر به این شغل علاقه دارید، باید در رشتهی صنایع غذایی یا رشتههای مرتبط مثل میکروبیولوژی، بیوشیمی یا شیمی تحصیل کنید. اولویت با کسانی است که در رشتهی صنایع غذایی تحصیل کردهاند. آنها درس مهندسی صنایع غذایی را که سختترین درس دورهی لیسانس صنایع غذایی است، پشت سر میگذارند و میتوانند در هر جایگاه شغلی، از تحقیق و توسعه تا تضمین کیفیت، مشغول به کار شوند. این در حالی است که فارغالتحصیلان بیوشیمی، شیمی و میکروبیولوژی صرفا میتوانند به عنوان کارشناس آزمایشگاه در صنایع غذایی کار کنند.
حداقل مدرک تحصیلی لازم برای این شغل، لیسانس مهندسی شیمی است. گروه تحصیلی مهندسی شیمی دارای رشتهها و گرایشهای بسیار متنوعی زیر است. شما با داشتن یک مدرک تحصیلی کارشناسی ارشد یا بالاتر و تخصص در یکی از گرایشهای این رشته میتوانید برای مشاغل بسیار خوبی رزومه بفرستید. با مدرک لیسانس و فوق لیسانس خود رشتهی مهندسی شیمی، تقریبا میتوانید در هر صنعتی مشغول به کار شوید.
فرصتهای شغلی برای فارغالتحصیلان رشتهی مهندسی شیمی بسیار متنوع هستند. برای مشاهدهی جدیدترین آگهی های استخدام مهندس صنایع غذایی سری به وبسایت اینترنتی جاب ویژن بزنید.
· در صورتی که میخواهید در رابطه با شغل مهندسی صنایع غذایی بیشتر بدانید، راهنمای جامع استخدام صنایع غذایی را بخوانید.
در بعضی از مشاغل مرتبط با فرآیند تولید، شانس آقایان در مقایسه با خانمها برای اشتغال، بیشتر است. با این حال در بعضی از مشاغل مثل کارشناس تحقیق و توسعه، تفاوت جنسیتی تقریبا وجود ندارد. البته مشاغل تحقیق و توسعه، اکثر نیازمند مدرک کارشناسی ارشد هستند. خانمهای دارای مدرک فوق لیسانس میتوانند برای آگهیهای استخدام کارشناس ارشد صنایع غذایی و کارشناس ارشد مهندسی شیمی خانم رزومه ارسال نمایند.