جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

جاب ویژن

جاب ویژن راه حل جامع کاریابی و استخدام

معرفی گرایش‌های مختلف مهندسی معدن و مهندسی مواد و متالوژی و وظایف و مسئولیت‌های شغلی این مهندسین

مهندسی معدن یکی از مشاغل دارای اهمیت استراتژیک است. معادن برای اقتصاد هر کشوری بسیار حیاتی هستند. البته بازار کار این رشته فقط محدود به معادن نیست و چاه‌های نفت و گاز، شرکت‌های فعال در زمینه‌ی راه‌سازی و احداث تونل، یگان‌های نظامی و به متخصصان این رشته نیاز دارند. این رشته در کشور ما دارای گرایش‌های اکتشاف، استخراج، مکانیک سنگ، اقتصاد و مدیریت معدنی و فراوری مواد معدنی است. وظایف و مسئولیت‌ها در این گروه شغلی به چهار دسته‌ی اکتشاف، نقشه‌کشی و نظارت بر ساخت‌ و ساز، نظارت بر معدن، نظارت بر کیفیت مواد استخراجی و نظارت بر انطباق فعالیت‌ها و ماشین‌آلات با قوانین زیست‌محیطی تقسیم‌بندی می‌شوند.

کشور ما از نظر ذخایر معدنی از ثروت‌مندترین کشورهای دنیا است. معادن متعدد مس، آهن، کبالت، طلا، فیروزه و ... در کنار میادین نفتی متعدد و بزرگ، ظرفیت بالایی را برای جذب نیروی انسانی متخصص از طریق آگهی شغلی فرآهم آورده است.

شغل مهندسی مواد و متالورژی یکی از گرایش‌های رشته مهندسی است که بر بررسی، استخراج و تولید فلزات و مواد مختلف تمرکز دارد. با توجه به افزایش صنایع مختلف و کاربرد فلزات در صنایع و زمینه‌های مختلف، نیاز به استخدام مهندس مواد نیز با تقاضا و افزایش خوبی روبروست. طیف وسیعی از کسب و کارها و شرکتها به تخصص این مهندسی نیاز دارند و یک مهندس مواد می‌تواند در صنایع مختلف مثل فولاد و آهن، خودروسازی، صنایع دفاعی و هوافضا و شرکتهای ریخته گری، آزمایشگاه ها، داروسازی و مشغول به کار شود.

در این مقاله می‌خواهیم مروری داشته باشیم بر گرایش‌های مختلف در رشته‌های مهندسی معدن و مهندسی مواد و متالوژی و سپس، وظایف و مسئولیت‌های شغلی این مهندسین و آگهی های استخدام مهندس معدن را توضیح خواهیم داد.

شاخه‌های مختلف مهندسی معدن

·         اکتشاف مواد معدنی: پیش از اینکه معدن راه‌اندازی شود، باید یک معدن کشف شود. در واقع، مهندسین معدن متخصص در اکتشاف باید محل‌های انباشت کانی‌های ارزشمند در زمین را پیدا کرده و سپس تخمین بزنند و ارزیابی کنند که آیا می‌توان در آن‌جا معدن‌کاری کرد و آیا آن معدن صرفه‌ی اقتصادی خواهد داشت؟ به این کار، بررسی امکان‌پذیری گفته می‌شود.

·         مکانیک سنگ: دو هدف اصلی از مکانیک سنگ در رشته‌ی معدن عبارتند از شکستن مؤثر سنگ‌ها و ایمن‌سازی ساختارهای سنگی. هدف اول شامل دریل‌کار سنگ، حفاری در سنگ، انفجار سنگ، برش باز و خرد کردن ثانویه‌ی سنگ می‌باشد. هدف دوم شامل نقشه‌کشی معدن، طراحی قالب معدن، طراحی و نگهداری سیستم ریزشگاه کانسنگ در معادن زیرزمینی، پایداری شیب، پیشبینی و کنترل تخریب، حفاظت از سقف در معادن زیرزمینی، تقویت سنگ، معدن‌کاری ایمن، کنترل لرزش و حفاظت زیست‌محیطی است.

·         اقتصاد و مدیریت معدنی: هر معدن یک سازمان بسیار پیچده است که برای بقا و توسعه، نیازمند مدیریت صحیح می‌باشد. معادن در شروع کار صرفه هزینه دارند و تا رسیدن به سوددهی باید زمانی طولانی سپری شود. حتی پس از شروع سوددهی نیز باید کارها به صورت بهینه انجام شود، هزینه‌ها به حداقل برسد و سوددهی روز به روز بیشتر شود. بنابراین، مدیریت اقتصادی معدن بسیار مهم است.

·         فرآوری مواد معدنی: موادی که از معدن استخراج می‌شوند دارای ناخالصی‌های بسیار زیادی هستند. انتقال این مواد به کارخانه‌ها جهت تخلیص توسط مهندسین مواد و متالوژی، کاری بسیار هزینه‌بر است و هیچ صرفه‌ی اقتصادی ندارد. بنابراین، گرایشی در مهندسی معدن به نام فراوری مواد کانی وجود دارد که در محل معدن، پروسه‌ی استخراج کانی را شروع کرده و بخش زیادی از ناخالصی‌ها را حذف می‌کند.

شما می‌توانید در مرکز استخدام آنلاین جاب ویژن، تعداد زیادی فرصت شغلی برای گرایش‌های مختلف مهندسی معدن در شرکت‌های بسیار معتبر کشور پیدا کرده و برای آن‌ها رزومه ارسال کنید.

رشته‌ی مهندسی مواد چه شاخه‌هایی دارد؟

متالوژی استخراجی

این گرایش بیشترین ارتباط را با مهندسی معدن دارد و به جداسازی یا استخراج فلزات از سنگ‌های معدنی گفته می‌شود. سنگ معدن مخلوطی از فلزات و سایر مواد است و پس از استخراج از معادن، لازم است مراحل زیادی برای استخراج و تصفیه آن انجام شود تا به‌صورت فرم نسبتاً خالص دربیاید. کار مهندسین مواد و متالوژی این است که بهینه‌ترین فرآیندها را برای خالص‌کردن هرچه بیشتر مواد استخراجی از معدن طراحی کنند.

متالوژی شیمیایی

مهندسین متالوژی شیمیایی باید فرآیندهایی شیمیایی و غیرفیزیکی برای حذف کردن ناخالصی‌ها از مواد استخراج شده از معدن به کار بگیرند و معیارهای زیست‌محیطی را نیز در نظر داشته باشند.

متالوژی فیزیکی

متخصصین این حوزه نحوه رفتار یک فلز در شرایط مختلف ازجمله محیط گرم یا تحت‌فشار را بررسی می‌کنند و میزان استحکام یا سستی آن را مورد آزمایش قرار می‌دهند.

متالوژی فرآیندی

 این گرایش را می‌توان ریخته‌گری علمی در نظر گرفت. فراد فعال در این زمینه به طراحی قطعات فلزی مشغول هستند و وظیفه شکل دادن قطعات فلزی را از طریق روش‌هایی مثل ریخته‌گری و همچنین اتصال قطعات با جوشکاری و لحیم‌کاری انجام می‌دهند.

برای مشاهده‌ی آگهی‌های استخدام مهندس مواد و متالوژی در گرایش‌های مختلف، کلیک کنید.

چه کارهایی بر عهده‌ی مهندسی معدن قرار دارد؟

مهندسی معدن شامل گرایش‌ها و جایگاه‌های شغلی مختلفی است ولی در مجموع می‌توان گفت که مهندسین معدن باید کارهای زیر ار انجام دهند:

·         استفاده از ابزارها، تجهیزات و ماشین‌آلات خاص (مثل مته‌ها، اسکنرها و پروب‌ها، برای تحلیل و آزمایش خاک و تعیین حضور منابع معدنی

·         مطالعه و تحلیل نقشه‌های توپوگرافیکی برای تعیین امکان‌پذیری استخراج

·         طراحی استراتژی‌های استخراج، تخمین نیروی کار، ماشین‌آلات، زمان و منابع مالی لازم

·         تهیه‌ی مستندات و گزارش‌های پروژه و ارائه‌ی آن‌ها به پیمان‌کاران و کارفرمایان

·         نظارت بر استفاده از مته‌ها برای ساخت تونل

·         نظارت بر اجرای پروتوکل‌های ایمنی، دسترسی به تجهیزات اضطراری، و طراحی درست مسیرهای تحلیه

·         آزمایش هوا از نظر موجود بودن گازهای موجود یا مضر، ساخت مسیرهای تهویه‌ی هوا در هنگام نیاز

·         اجرا و تمرین پروتوکل‌های اضطراری با کارگران معدن

·         بازرسی عملکرد صحیح ماشین‌آلات و تجهیزات

·         تعمیر یا تعویض ماشین‌آلات معیوب در صورت نیاز

·         آموزش دادن به کارگران برای استفاده‌ی درست دز تجهیزات و ماشن‌آلات

·         اطمینان از رعایت پروتوکل‌های ایمنی توسط کارگران شامل استفاده از تجهیزات ایمنی مثل عینک‌، کلاه، دستکش، ماسک‌های تنفسی و

·         نوشتن و پر کردن گزارش‌ها براساس فعالیت‌های استخراجی، مواد استخراج شده و حوادث رخ داده

·         نظارت بر کیفیت مواد استخراجی و انطباق آن با استانداردهای مورد نظر:

·         آزمایش مواد استخراج شده برای اطمینان از کیفیت آن‌ها

·         همکاری با کارگران و دیگر پرسنل معدن برای بهره‌برداری حداکثر از معدن

·         نظارت بر انطباق فعالیت‌ها و ماشین‌آلات معدنی با قوانین زیست‌محیطی و استانداردهای اکولوژیک برای به حداقل رساندن آلودگی‌ها و اثرات منفی

شما می‌توانید با مراجه به آدرس www.jobvision.ir تعداد زیادی آگهی استخدام مهندس معدن مشاهده کرده و برای آن‌ها رزومه بفرستید.

برای آشنایی بیشتر با شغل مهندسی معدن، کلیک کنید.

 

 

 

 

 

 

 

 

نظرات 0 + ارسال نظر
برای نمایش آواتار خود در این وبلاگ در سایت Gravatar.com ثبت نام کنید. (راهنما)
ایمیل شما بعد از ثبت نمایش داده نخواهد شد